Buldan:
banner175
Yenicekent'te üzüm festivali coşkulu geçti
Türkiye’nin ilk turfanda üzümünü yetiştiren ve M.Ö 5500 yıllık tarihi kenti Tripolis’e ev sahipliği yapan Yenicekent’i tanıtmak amacıyla bu yıl 24.sü düzenlenen Üzüm festivali sona erdi.    Ankara müziklerinin sevilen ismi Hasan Yılmaz’ın sahne aldığı festivalin 3.gününe, Ak Parti Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Ali Değirmenci, Buldan Kaymakamı Murat Sarı, Belediye Başkanı Mustafa Şevik, MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, MHP İl Başkanı Cafer Birtürk ile ilçe protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.  
 


YENİCEKENT’İN EN İYİ ÜZÜMÜ SEÇİLDİ
Yenicekent Festivali etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Üzüm Teşvik yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu.  Başkan Şevik, Denizli Milletvekili Cahit Özkan ile Ali Değirmenci ile birlikte Yenicekentli üzüm üreticilerini ziyaret etti. Yarışmaya katılan üzüm stantlarını da gezen protokol üyeleri daha sonra Yenicekentteki yatırımları yerinde inceledi.
 İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından görevlendirilen 5 kişilik jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Mustafa Yeşil adlı çiftçi birinci olurken,   Yenicekentli üzüm yetiştiricisi Ali Yeşil 2’inci, kardeşi Hasan Yeşil ise 3’üncü oldu. Dereceye giren üzüm yetiştiricilerine ödüllerini, MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, MHP İl Başkanı Cafer Birtürk ve Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Yusuf Garip’ten aldı.
 


 125 BİN TL’YE ÜZÜM AĞASI OLDU
Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Ak Parti İlçe Başkanı Naci Çomuk, MHP Meclis üyesi Hamdi Taşdelen, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Serdal Uğur’un da katıldığı açık artırmada 125 bin TL veren Yenicekentli işadamı Mustafa Ertan Üzüm Ağası seçildi. 
 


HASAN YILMAZ HAYRANLARINI COŞTURDU
Ankara müziklerinin sevilen ismi Hasan Yılmaz, söylediği hareketli türkülerle Yenicekentli hayranlarını coşturdu.  Sahneden inerek türkülerini hayranlarıyla birlikte söyleyen sanatçı Yılmaz, sahnede ayakkabılarını çıkararak çıplak ayakla konserine devam etti. Başkan Şevik, Yenicekentlileri unutulmaz bir gece yaşatan sanatçı Yılmaz’a sahnede üzüm ikram etti,  kendi eliyle yedirdi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Buldan’da babasının kullandığı traktörden...
Buldan’a bağlı Doğanköy’de babasının kullandığı traktörden düşüp altında kalan 5 yaşındaki...

Haberi Oku