banner175
Asırlık yarışma öncesi koyunlarla renkli kortej yürüyüşü
Çal'ın Aşağıseyit Mahallesi'nde yaklaşık 8 asırdır düzenlenen Sudan Koyun Atlatma Yarışması ve Çoban Bayramı'nın 845'incisi bu yıl 25-26 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek. Çal Kaymakamlığı ve Çal Belediye Başkanlığı'nın düzenlediği etkinlik öncesi, kortej yürüyüşü yapıldı. Bayramyeri Meydanı'ndan başlayan yürüyüşe, çobanlar, rengârenk boyanan koyunlar ve kangal köpekleriyle katıldı. Delikliçınar Meydanı'na kadar süren ve renkli görüntülerin ortaya çıktığı yürüyüş, ilgi çekti. Vatandaşlar cep telefonlarıyla koyunların ve kangal köpeklerinin fotoğraflarını çekti. Çobanlar, yürüyüşte zeybek oynadı.
 
'BOĞA GÜREŞLERİNE RAKİP OLACAK'
Çal Belediye Başkanı MHP'li Fethi Akcan, festivalin İspanya'daki boğa güreşlerine alternatif olacağını belirterek, "Sudan koyun atlatma ve çoban bayramı asırlardır sürüyor. Biz de bu festivalin İspanya'daki boğa güreşlerine alternatif olacağını iddia ediyoruz. Hem yerli hem de yabancı binlerce kişinin geldiği bir festivale dönüştü. 45 çoban ve sürüsü yarışacak. Festivalimiz, 2 yıl önce UNESCO tarafından Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne alındı. Biz de bu yarışmamızı en güzel şekilde yapacağız" dedi. DHA / Ramazan ÇETİN
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Akcan’dan Zolan’a teşekkür
DENİZLİ’nin Çal ilçesinin Sazak ile Sakızcılar arasındaki 12 kilometrelik yolun genişletme çalışması...

Haberi Oku