banner175
Çal Belediye Başkanı Akcan, çiftçilere destek istedi
Türkiye’de sivil toplum örgütlerinin, bir çok siyasi çevrenin artık ekonomiye odaklanılması gerektiğini sürekli gündeme getirdiğini söyleyen Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, yaptığı yazılı açıklamada; “Türkiye seçimin etkisinden ivedilikle çıkmalı. Yaşadığımız Çal ve çevresinde çiftçilerimizin yaşadığı sorunları, Türkiye’deki tüm üreten kesim yaşıyor.  Gübre, ilaç, akaryakıt gibi ham madde girişlerinde anormal fiyat artışları olurken,  çiftçilerimizin ürünlerine biçilen fiyat değeri genelde yerinde seyrediyor ya da düşüş oldu. Sıkıntı büyük. Belediye başkanlığı yaptığım Çal ve çevresinde insanlar üretmek istiyor ama panik havası var. Hükümetimiz, 31 Mart seçimlerinde bana göre bir kez daha güven oyu kazanmıştır. Devletimiz gerek reformlar gerek yeni kaynaklarla harekete geçirilmelidir” diye konuştu.
 
Çok sayıda çiftçinin bankalara olan kredi borçlarını ödeyemediğini, mutfaklarda yangın olduğunu sözlerine ekleyen Akcan, “Ekonomide genel anlamda sıkıntı var. Bizim yaşadığımız bölgede insanımızın geçim kaynağı tarımdır. Bizler, öncelikle tarım sektöründeki sıkıntıların giderilmesini arzuluyoruz. Zaten, çiftçiler daha fazla üretimde bulunsun, ürünleri değerinde satılsın, hammadde giriş fiyatları azami aşağıya çekilsin Türkiye’de büyük rahatlama olacaktır” dedi.
 
Akcan, Çal Belediyesi’nin başlattığı “Tarım Kenti Projesi”nin de kapsamının genişletilerek devam ettireceğini sözlerine ekledi.
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Akcan’dan Zolan’a teşekkür
DENİZLİ’nin Çal ilçesinin Sazak ile Sakızcılar arasındaki 12 kilometrelik yolun genişletme çalışması...

Haberi Oku