banner175
Çal'dan Afrin kahramanlarına kuru üzüm ve pekmez
Çal Belediyesi'nin Kızılay ile birlikte organize ettiği ve Çal halkının yoğun katılım gösterdiği organizasyon tamamlandı. Çallılar, üzüm ve pekmezleri Afrin'deki askerler için hazırladı. Kadınlar, Mehmetçik üşümesin diye atkı, eldiven ve bere ördü. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından toplanan 2,5 ton kuru üzüm, 1 ton pekmez ve örülen eşyalar, törenle Kızılay'a teslim edildi. Çal Kaymakamı Yusuf Durani Dinç, Çal Belediye Başkanı MHP'li Fethi Akcan, Türk Kızılayı Denizli Şubesi Başkanı Erdal Otçu ve vatandaşlar törene katıldı.
 
Başkan Akcan, Afrin'deki Mehmetçiğe gönderilecek olan kuru üzüm ve pekmezlerin kahramanlara güç vereceğini belirterek, "Aynı Çanakkale Savaşı'nda olduğu gibi ordumuzun her zaman yanında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Halkımızın da desteği ile birlik ve beraberliğin yok olmadığını anlatmak istedik. Bunu da bu şekilde ortaya koyduk" dedi.
 
Kaymakam Yusuf Durani Dinç ise Mehmetçiğe manevi destek sağlamak için bir araya geldiklerini belirterek, "Okullardan mektuplar geliyor. Öğrencimizden biri 'Asker amca siz bizi korumak için varsınız. Unutmayın ki yalnız değilsiniz. Akşam evde yatarken yorganı üzerime çektiğimde sizler için dua ediyorum' yazmış. Bugün burada Çal Belediyesi'nin Çal halkıyla topladığı üzümler ve pekmezler kahramanlara ulaştırılacak" dedi.
 
Üzüm, pekmez ve örme eşyalar ile birlikte Afrin'de savaşan askerlere Çal'dan mektuplar da gönderildi. Öğrenciler başta olmak üzere tüm vatandaşlar mektuplarında Mehmetçiğe "Yanınızdayız" mesajı verdi. Törenin ardından malzemeler askerlere ulaştırılmak üzere Kızılay'a teslim edildi. DHA / Çal - Ramazan ÇETİN
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Akcan’dan Zolan’a teşekkür
DENİZLİ’nin Çal ilçesinin Sazak ile Sakızcılar arasındaki 12 kilometrelik yolun genişletme çalışması...

Haberi Oku