banner175
Çal, ilki gerçekleştirecek, şarap turizmine yönelecek
Çal’ın Hançalar mahallesinde faaliyet gösteren Erdel Şarapları’nın, Avrupa ikincisi olması Çal şaraplarının dünyadaki prestijini arttırırken, firmayı ziyaret eden Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “firma yetkilileri Hüseyin Kuzu ile Ümit Barış Kuzu’yu kutladı.
 
Fethi Akcan, “Çal ve Bekilli’de yılda 30 bin ton şarap üretiliyor. Bu da Türkiye’deki üretimin yüzde 30’unu oluşturuyor. Kalite ve markalaşmada önemli yol kat eden Çal’da şarap turizminin başlaması için çalışmalara başladık. Önümüzdeki günlerde İstanbul’da ‘Çal Şarabı Tadım Günleri’ düzenleyeceğiz. Çal Garası markasıyla firmalarımızın şaraplarını dünyaca ünlü şarap tadımcıları tadacak. 2018 Dünya Güzellik Yarışması Türkiye’de yapılacak. Dünya güzellerini Çal’a davet ettik. Çal’da şarap turizmini başlatacağız. Turizmciler ile de görüşmelerimiz sürüyor. Bu çalışmalar 3-5 ayda bitecek çalışmalar değil. Hedefimiz 2-3 yıl içinde şarap turizminde çok önemli yol kat etmek. Çal’daki firmalarımız öncelikle şarap tadım merkezi kurmalıdır” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Akcan’dan Zolan’a teşekkür
DENİZLİ’nin Çal ilçesinin Sazak ile Sakızcılar arasındaki 12 kilometrelik yolun genişletme çalışması...

Haberi Oku