banner175
Çal'da çekirdeksiz karpuz üretimi
Çal’da başlatılan Tarım Kenti Projesi giderek genişliyor. Başkan Fethi Akcan, örtü altı seracılık projesinin başarıya ulaşması ve sera alanlarının artmasından sonra Çal’da daha önce yapılmayan tarımsal faaliyetlerin de başlatılması için Çal Ziraat Odası’nın işbirliğinde çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan teşviklerle bu yıl 300 dekar sarımsak ekimi yapıldı. Üreticilere, seracılıkta olduğu gibi Pazar garantisi verildi.
 
FİDELER DİKİLDİ
Çal’ın bereketli topraklarında şimdi de çekirdeksiz karpuz yetiştirilecek. Aşağıseyit Mahallesi’nde çiftçilik yapan Metin Yıldırım ile Duran Bağcı, 70 dekar çekirdeksiz karpuz dikimi yaptı. Başkan Fethi Akcan, “Önce piyasa araştırması yapıyoruz, tüccarlar, ihracatçı firmalar ile görüştükten sonra üreticilerimizi harekete geçiyoruz. İnsanlar artık büyük karpuz yemeyi sevmiyor, ’20 kilo olmasın, 3-4 kilo olsun’ diye taleplerde bulunuyor. Çekirdeksiz karpuz bu yıl ilk kez bölgemizde yetiştirilecek. Antalya’dan bir firma alım ve fiyat garantisi verdi. Hedefimiz bölgemizde alternatif tarım ürünlerini geliştirmek, üreticilerimizin daha iyi para kazanıp, daha kaliteli ürünler yetiştirmesini sağlamak. Çal’da başlatılan Tarım Kenti Projesi başarıyla yürütülüyor. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Akcan’dan Zolan’a teşekkür
DENİZLİ’nin Çal ilçesinin Sazak ile Sakızcılar arasındaki 12 kilometrelik yolun genişletme çalışması...

Haberi Oku