banner175
Çal'da hoşgörü rüzgarı
Çal’da kazanlar Cuma akşamı yandı. Akkent Mahallesi’nde yaşayan Ahmet Hoca’nın türbesine binlerce kişi giderek dua okudu. Lokma döküldü, dualar okundu. Semazen gösterileri ve ilahi dinletilerinin ardından, Cumartesi günü ise, Cirit yarışları yapıldı, 5 bin kişiye keşkek dağıtıldı. Belediye Başkanı Fethi Akcan’da elleriyle vatandaşlara keşkek dağıtımı yaptı. Akkent’te 600 yıldır düzenlenen Mırtlak etkinliğinde Horasanlı Din Alimi olan Ahmet Hoca bir kez daha anıldı, birlik ve beraberlik pekiştirildi, yılın bereketli geçmesi için dualar okundu.
 
ÇAL ÇAKIRLAR, BAYRAM YERİ GİBİYDİ
Çal’ın tek Türkmen alevisi mahallesi olan Çal Çakırlar’da ise, Hıdrellez kutlamaları Cumartesi günü başladı, Pazar günü sona erdi. Hıdrellez nedeniyle 600 tavuk, 60 koyun ve 2 dana kesildi ve konuklara ikram edildi. Denizli, İstanbul, İzmir, Manisa ve Ankara’dan binlerce kişi Çal Çakırlar’a geldi. Gümülcü Türbesi ve Erenler Türbesi’nde dualar okundu. Sazlar çalındı, türküler söylendi ve Hıdrellez adına yakışır şekilde kutlandı.
 
BAŞKAN AKCAN; “HOŞGÖRÜ, OLMAZSA OLMAZIMIZDIR”
Çal’da yaşayan herkesi ve her görüşten insanı, “Aşnı sokağın çocukları” olarak gördüklerini dile getiren Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, her iki etkinliğe de katıldı. Çal Kaymakamı Yusuf Durani Dinç’te vatandaşları iki önemli etkinlikte de yalnız bırakmadı.
Başkan Fethi Akcan, “Çal’da iki gün boyunca hoşgörü rüzgarı esti. Hoşgörü ve birlikte yaşama kültürünün yaşandığı ilçemizde birlik ve beraberliği bir kez daha pekiştirdik. Hoşgörü ve birlikte yaşama kültürüne toplumumuzun çok ihtiyacı var. Çal’da biz bunu başarıyoruz, inşallah tüm yurt genelinde de başaracağımız günler yakındır. Hangi dil, ırk ve inanç olursa olsun, bu topraklar üzerinde yaşayan ve bu toprakları ‘Vatan’ gören herkes kardeştir” diye konuştu.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
UFUK 6 yıl önce

iki etkinliğin aynı gün yapılmasında bir anlam var mı?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Akcan’dan Zolan’a teşekkür
DENİZLİ’nin Çal ilçesinin Sazak ile Sakızcılar arasındaki 12 kilometrelik yolun genişletme çalışması...

Haberi Oku