banner175
Çal'da kamp turizmi canlılığı
Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ın 2014 seçim beyannamesinde de yer alan bölgeyi turizme açma programı geçen yıl hayat buldu. Aşağıseyit Mahallesi ve Kumral Mesireliği’nde çok sayıda çadır kuruldu. Onlarca karavan da Aşağıseyit Mahallesi’nin Köprübaşı mevkisinde kamp kurdu. Havaların ısınmasıyla birlikte karavan ve çadırcılar 16 Temmuz’dan itibaren Çal’a gelerek kampa başladı. Şu anda çok sayıda karavan ve çadırcının kampı devam ediyor.
 
“ÇAL, ALTERNATİF TURİZM İÇİN ÇOK UYGUN BİR YER”
Serin ve temiz havası ile alternatif turizm için oldukça ideal olan Çal’ın Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Kamp ve karavan turizmi başarıyla uygulanıyor. Henüz ikinci yılımızdayız ve çok sayıda yerli turisti misafir ediyoruz. Hedefimiz, gelecek yıllarda yüzlerce çadır ve karavancıyı misafir etmek. Kamp ve karavan turizmi, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'da oldukça yaygın. Bizim bölgemizde alternatif turizm için oldukça uygun. Çal'ın havası Karadeniz yaylalarını aratmıyor. Bölgemizde karavan turizmi için 4-5 noktamız var. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlıyoruz” dedi.
 
ÇAL BELEDİYESİ’NİN PROGRAMINDA COŞTULAR
Çal’da kamp kuran karavancılar Apollon Lerminos Tapınağı, Hançalar Köprüsü, Kırık Minare, Ağlayan Kaya gibi tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü yerleri geziyor. Bu arada, Çal Belediyesi, kamptaki yerli turistler için eğlence programı düzenledi. Programda ülkemizin her bölgesinden oyun havaları oynandı, İzmir Marşı ile final yapıldı. Programa katılan Çal Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Tatar, “Yöre insanımız karavan ve çadır kampına katılanları baş tacı etti. Biz de Çal Belediyesi olarak her yıl misafirlerimize ev sahipliği yapacağız” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Akcan’dan Zolan’a teşekkür
DENİZLİ’nin Çal ilçesinin Sazak ile Sakızcılar arasındaki 12 kilometrelik yolun genişletme çalışması...

Haberi Oku