banner175
Çal'da organ bağışı seferberliği
Çal Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr.İlke Kaya, Başkan Fethi Akcan, Başkan Yardımcısı Adnan Tatar ve Meclis Üyesi Hüseyin Süren ile belediyede görüşerek, organ bağışı kampanyasına destek istedi.  Başkan Akcan, “Organ bağışının önemini hepimiz biliyoruz. Bu konuda toplumdaki duyarlılık daha da artmalı. Belediye olarak organ bağışı gibi önemli bir konuda Toplum Sağlığı Merkezimize elimizden gelen tüm desteği vereceğiz” dedi.
 
Toplum Sağlığı İlçe Merkezi Başkanı Dr.İlke Kaya ise, organ ve doku naklinin organları hasar görmüş hastalara büyük bir umut ışığı olduğunu söyleyerek, “Organ bağışı konusunda toplumumuzun bilinci her kadar artsa da, bağışçı sayısı oldukça düşük. Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de 26 binin üzerinde insan organ nakli için sırada bekliyor. Her bağış bir umuttur. Çal’da 160 kişi organ bağışında bulundu. 19 bin kişiden fazla insanımızın yaşadığı ilçede bu sayı oldukça düşük. Hedefimiz kısa vadede 250 kişi, uzun vadede ise 2 bin kişiye ulaşmaktır” diye konuştu.
Bu arada, Başkan Fethi Akcan ile birlikte Çal Belediyesi’nde çalışan 10 kişi de organ bağışında bulundu. Organ bağışının belediye çalışanları tarafından devam edileceği öğrenildi.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Akcan’dan Zolan’a teşekkür
DENİZLİ’nin Çal ilçesinin Sazak ile Sakızcılar arasındaki 12 kilometrelik yolun genişletme çalışması...

Haberi Oku