banner175
Çallı Erdoğan çifti kendi yaptırdıkları huzurevine yerleşti
Kapatılan askerlik şubesinin bulunduğu ormanlık alanın içine Çal Belediyesi bir süre önce huzurevi inşa etti. İnşaat 2015’te başladı. Uzun yıllar Almanya’da çalışan 88 yaşındaki Makbule Erdoğan ile 91 yaşındaki Hasan Erdoğan’da huzurevine maddi bağışta bulundu. Huzurevine yaşlı çiftin isimleri verildi. Çal Belediyesi, mülkiyeti kendisine ait olan huzurevi ile arazisini Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağışladı. 2 yıldır hizmete açılması beklenen huzurevi sonunda yaşlıları kabul etmeye başladı. 44 kişilik huzurevine 12 yaşlı yerleşti. Huzurevinin hayırsever çifti de burada kalmaya başladı.

BAŞKAN ZİYARET ETTİ, YAŞLILAR DUYGULANDI
Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, huzurevini ziyaret ederek Huzurevi Müdürü Osman Başol’dan bilgi aldı, yaşlılar ile sohbet etti. Yaşlıların Ramazan Ayı’nı kutlayan Başkan Akcan’ın ziyareti duygusal anların da yaşanmasına neden oldu. Hayırsever huzurevi sakini Hasan Erdoğan, “Başkan sen olmasan bu huzurevi yapılmazdı, bizler de burada kalamazdık. Kendi memleketimizde şehir merkezine çok yakın, çam ağaçlarının içinde çok iyi ortamda kalıyoruz. Bakımımız da çok iyi. Çalışanlar bize iyi bakıyor. Ziyaretinize çok sevindik” dedi.

5 YILDIZLI OTEL KONFORUNDA
Başkan Akcan ise, “Çal’a huzurevi yapılması için önce hayal kurduk. Sonra hayal gerçek oldu. Bizim hayalimiz yaşlılarımıza yuva oldu. Çok mutluyum. Yaklaşık 8 bin metrekare alan üzerine yapılan, 5 yıldızlı butik otel konforunda harika bir huzurevimiz hizmete girdi. Huzurevi kent merkezine, pazara, camilere, parklara oldukça yakın mesafede. Burada kalan yaşlılarımız toplumdan soyut durumda yaşamıyor. Ayrıca, huzurevinin yapımına önemli parasal destek sağlayan Makbule ninemiz ile Hasan dedemizin de burada kalması oldukça sevindirici. Çocuğu olmayan bu yaşlı çiftimiz, yapımına katkı sağladıkları huzurevinde 1+1 dairede huzur içinde yaşıyorlar” diye konuştu.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Akcan’dan Zolan’a teşekkür
DENİZLİ’nin Çal ilçesinin Sazak ile Sakızcılar arasındaki 12 kilometrelik yolun genişletme çalışması...

Haberi Oku