banner175
Çökelez'in eteklerindeki Kaplanlar Göleti turizme açılacak
Çal’da, karavan ve çadır turizmi ile Trekking yürüyüşlerinin bir süre önce başladı. Başkan Fethi Akcan, ekoturizm için bir süre önce çalışma başlattı. Turizm Haftası nedeniyle mesaj yayımlayan Akcan, “Türkiye gibi dört mevsimi bir arada yaşayan, doğal güzelliklerinin yanı sıra deniz-kum ve güneşe sahip bir ülke, daha fazla turiste ev sahipliği yapmalıdır. Biz de, bölgemizi turizme açmak için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Turizm Haftası kutlu olsun” dedi.
 
Çökelez Dağı’nın eteklerinde yer alan Kaplanlar Mahallesi Göleti’nin yanına Kent Ormanı kurulacağını,  ormanın içinde Bungolov evler ile doğaya saygılı sosyal tesisler yapılacağını söyleyen Başkan Fethi Akcan, “Ekoturizm kapsamında yayla turizmini de başlatacağız. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan orman tahsisi talebinde bulunuldu, yer tahsisi için onay bekliyoruz. Çevre ve kültür değerlerinin sürdürülebilirliliğini garanti altına alan, yerel halka maddi yarar sağlayan turizm olarak adlandırılan ekoturizm, aynı zaman da doğaya da saygılı. Önümüzdeki yıllarda Çal, doğa tutkunlarını, ekoturizm sevenleri ağırlayacak” diye konuştu.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Akcan’dan Zolan’a teşekkür
DENİZLİ’nin Çal ilçesinin Sazak ile Sakızcılar arasındaki 12 kilometrelik yolun genişletme çalışması...

Haberi Oku