banner175
Dünyaca ünlü ressamın heykeli yerini buldu
Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2002'de Plastik Sanatlar Genel Müdürlüğü'ne ünlü ressam İbrahim Çallı'nın heykelini yaptırdı. Dönemin Çal Belediye Başkanı Hasan Gündüz, heykelin ilçelerine gönderilmesini talep etti. Ancak girişimler sonuçsuz kaldı. 2.5 metrelik İbrahim Çallı heykeli, 4 yıl genel müdürlük bahçesinde bekletildi. Daha sonra 2006 yılında, bronz İbrahim Çallı heykeli, Çal ilçesinde bulunan bir banka şubesinin önüne dikildi.
 
Çal Belediye Başkanı MHP'li Fethi Akcan'ın talimatıyla, banka şubesi önündeki heykel, Çal Belediyesi Kültür Merkezi alanına dikildi. Yapıldıktan sonra üçüncü kez heykelinin yeri değişirken, Çallı'nın ressam olan torunu Yaşar Çallı, Başkan Akcan'ı ziyaret ederek, teşekkür etti. Çallı, "Dedemin heykeli sonunda yerini buldu. Banka şubesinin önünde iken, sanki bankanın kurucusunu andırıyordu. Heykelin Kültür Merkezi'nde olması çok ideal olmuş. Başkan Akcan'a teşekkür ediyorum" dedi.
 
Başkan Akcan ise, Çal'ın İbrahim Çallı gibi dünyaca ünlü bir değere sahip olduğunu ve bununla gurur duyduklarını söyledi.  Deniz TOKAT / DHA
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Akcan’dan Zolan’a teşekkür
DENİZLİ’nin Çal ilçesinin Sazak ile Sakızcılar arasındaki 12 kilometrelik yolun genişletme çalışması...

Haberi Oku