banner175
İsabeyliler isyan etti: Toprağımıza suyumuza zehir bulaşıyor
Bölgedeki suların kirlendiğini, özellikle sıcak yaz günlerinde kokudan durulamayacak hale geldiğini belirten köylüler, isyanlarını Aynahaber.net’e aktardı.
 
ZEHİRLENİYORUZ
Atık su kanalının yanında tarlası bulunan Çiftçi Raşit Gündüz, “Bu tehlikenin son bulması için illa ki bir can kaybının yaşanması mı gerek?” dedi. Kanalın iki yakasında da çürüyen bitki örtüsünün, can çekişerek ölen hayvanların bulunduğunu belirten Gündüz, köyün su ihtiyacının da yeraltı sularından temin edildiğini dile getirerek insanların da bu zehirden etkilendiklerini söyledi.
 
KAPATILMASINI DEĞİL, ÖNLEM ALINMASINI İSTİYORUZ
Kirlilikten dolayı mandırayı suçlayan çiftçi Gündüz, “Duyduğumuz kadarıyla arıtma tesisisleri var ama sağlıklı çalıştırmıyorlar. İsabey halkı olarak bu işletmenin kapatılması gibi bir gayemiz yok. Tek isteğimiz arıtmanın sağlıklı çalıştırılması ve çevremizin kirletilmemesi” dedi.
 


YERDEN ÇIKAN SU DA KİRLİ
İsabey mahallesi çiftçilerinden Adem Tokatlı ise, kendi pancar tarlasında bizzat çektiği yeraltı suyunu göstererek, mevcut sudaki kokunun ve acılığın, atık suyun yerdeki suya karışmasından kaynaklandığını iddia etti. Mahsüllerini bu suyla suladığını söyleyen Tokatlı, “Köyümüzün suyu da sondajla sağlanıyor. Benim tarlam böyleyse içtiğimiz su da zehirli olabilir. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Denetleme iyi yapılmalı” diye konuştu.
 
Çiftçi Tokatlı, yerin altından çektiği suyun analizi için çalışacaklarını ve kirliliği gidermek için mücadele edeceğini de söyledi.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Akcan’dan Zolan’a teşekkür
DENİZLİ’nin Çal ilçesinin Sazak ile Sakızcılar arasındaki 12 kilometrelik yolun genişletme çalışması...

Haberi Oku