banner175
Savaştıkları topraklara gittiler, Denizlili şehidi unutmadılar
Çallı gaziler bir süre önce Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ile görüşüp, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gezi düzenlenmesini istedi. Akcan, gazilerin talebini geri çevirmedi ve Kıbrıs Turu düzenledi. Gaziler ile eşlerini Kıbrıs gezisinde Başkan Yardımcısı Adnan Tatar’da yalnız bırakmadı.
 
Çallı gaziler barış için savaştıkları topraklara 44 yıl sonra ayak basmanın mutluluğunu yaşarken, savaşta şehit olan Çallı astsubay çavuş Ali Erdemir’in mezarı başında duygu seli yaşandı. Bazı gaziler göz yaşlarına hakim olamadı.
 
Kıbrıs’a gazilerle birlikte giden Başkan Yardımcısı Adnan Tatar, “Gazilerimiz, 44 yıl önce barış için savaştıkları Kıbrıs’ta eski günlerini yad ettiler. Garnizon Komutanlığı Şehitliği’ne güller bıraktık. Dualar ettik. 3 gün Kıbrıs’ta kaldık ve gazilerimiz savaştıkları toprakları gördü. Duygusal anlar yaşandı. Bazı gazilerimiz komutanları ile görüştü, bazıları şehit olan arkadaşlarının mezarını gördü. Çallı şehidimiz Ali Erdemir’in mezarını ziyaret etmek bizlere çok daha farklı duygular yaşattı” dedi.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Akcan’dan Zolan’a teşekkür
DENİZLİ’nin Çal ilçesinin Sazak ile Sakızcılar arasındaki 12 kilometrelik yolun genişletme çalışması...

Haberi Oku