banner175
Üzüm mesaisindeki Çallılar hafta sonu hasat şenliğinde buluşacak
Türkiye’nin en önemli üzüm üretim yerlerinden olan Çal’da, üzüm üreticileri en hareketli günlerini yaşıyor. Bazı üreticiler sofralık üzümlerini tüccar ve ihracatçılara satarken, kimisi de kurutuyor. Şaraplık üzüm cinslerinden sadece Çal Karası üzümünün hasadına başlandı. Şaraplık üzüm türlerinin hasadı Eylül ayı sonunda başlayacak.
 
BELEDİYE TÜM HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI
Üreticiler, üzüm bağlarında hasadı sürdürürken Çal Belediyesi ekipleri de 6 Eylül Cuma ve 8 Eylül Pazar günleri arasında düzenlenecek olan 23.Çal Bağbozumu Kültür ve Sanat Festivali’nin hazırlıklarını tamamladı. Binlerce üretici, üç gün sürecek olan festivalde yılın yorgunluğunu ve stresini atacak. Festivalin ilk günü olan 6 Eylül Cuma günü bağbozumu ve festival yürüyüşü etkinliği yapılacak. Çeşitli etkinliklerden sonra Gamze Özçelik ve Efe konser verecek. 7 Eylül Cumartesi günü  ilçe merkezinde çeşitli etkinlikler düzenlenecek ve akşam saatlerinde Hakan Eyiden ve Lara konseri yapılacak. 8 Eylül Pazar günü ise, en iyi üzüm üreticisi yarışmaları, çeşitli etkinliklerin ardından Hasan Yılmaz konseri düzenlenecek.
 
BAŞKANDAN DAVET VAR
Binlerce Çallıyı festivale beklediklerini söyleyen Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Bağbozumu festivalinde üzüm üreticilerimiz yılın yorgunluğunu ve stresini atacak. Çal yöresinde oturan tüm hemşehrilerimizi, Denizli ve Denizli dışında oturan Çallılar’ı ve her vatandaşımızı festivalimize bekliyoruz” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Akcan’dan Zolan’a teşekkür
DENİZLİ’nin Çal ilçesinin Sazak ile Sakızcılar arasındaki 12 kilometrelik yolun genişletme çalışması...

Haberi Oku