Çameli:
banner175
Çameli elması, Irak'a ihraç edildi
Çameli Soğuk Hava Tesisi yetkilileri soğuk hava deposunda yapılan tasnifleme ve boylama çalışmaları meyvelerini vermeye başladı. Soğuk hava tesislerinde bekletilen elmanın ilk etapta 1 TL'den alıcı buldu.
 
Bölgeden elma ihracatına başlanmasının üreticileri sevindirdiğini kaydeden Ziraat Odası Başkanı Hamit Tuncer, Çameli Gazetesi’ne yaptığı açıklamada; "Çameli İlçesinde elma üretimi yaklaşık 1000 ton. Birinci sınıf elmaları soğuk hava depolarında bekletiyorduk. Ürünlerimizin tatmin edici bir fiyattan satılması için ihracat kapılarının açılmasını bekledik. Üreticilerimiz elma ihracatının başlamasına sevindi. Soğuk hava depolarında saklanan elmalar boy ile renklerine göre ayrımı yapıldıktan sonra ihraç ediliyor" dedi.
 
İhracat kapılarının açılmasıyla Rusya'ya da elma göndereceklerini ifade eden Tuncer "ihracat devam ediyor. İlk kez üreticinin yüzü gülüyor. Tabi bizler de bu mutluluğa ortak olmanın sevincini yaşıyoruz. İlçemiz elmasının aroması, sertliği, kalitesi, tadı hiçbir bölgede bulunamayacak orandadır. Ürettiğimiz elmanın pazar bulacağına ve yeni taleplerin gelmesini sağlayacağından kuşkumuz yok" dedi.
 
“Çameli Soğuk Hava Deposuna ait tesislerde sarılan elmalar yola çıktı. 1 Tır'ın yüklenme işlemlerinin bittiği ve yaklaşık 40 ton Çameli Elmasının Irak Yolcusu olduğu söylendi. (Kaynak: Çameli Gazetesi)
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
ESER GÖKÇE 7 yıl önce

arkadaş 10 kuruşa alan satan yok de ama pazara gi̇tti̇ği̇ni̇zde 1 tl altinda elma yok 1i̇le 2 tl arasinda satiliyor.neden acaba.......?????

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Günlerce aranan Barış Özbek’in cansız...
Çameli’de 1 Şubat günü otobüsten inip kaybolan, günlerce uzman ekipler ve vatandaşlar tarafından aranan...

Haberi Oku