Çameli:
banner175
DSİ'den Çameli'ye iki hayati yatırım
DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, bölgede tamamlnan iki yatırımla ilgili bilgi verdi.  Denizli Çameli İmamlar Barajı ve Sulamasının tamamlandığı müjdesini veren Aydın, çalışmaları tamamlanan İmamlar Barajı ve Sulaması kapsamında 2019 yılı sulama sezonunda 2.110 dekar zirai arazinin tamamına sulama suyu verilecektir” dedi.
Bölge İnsanına Ek Gelir Sağlanacak
Temelden 31 metre yüksekliğe sahip ve 817.000 metreküp suyun depolanmasını mümkün kılacak Çameli İmamlar Barajı ve Sulaması işi kapsamında bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artıracak, hem de yörede ürün çeşitliliğini sağlayacaktır. Baraj ve Sulamasının tamamlanması ile 2018 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık yaklaşık 2.743.000 TL katkı sağlanmasının hedeflenmektedir. ’dedi
Çameli İlçe Merkezini Taşkınlardan Koruyoruz
Çameli ilçesini taşkın zararlarından korumak için çalışmalar yürüttüklerinin altını çizen DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, ‘Bu kapsamda Eylül ayında yapımı tamamlanan Denizli ili Çameli ilçe merkezi Paşa Deresi ve yan kolları üst havza tedbirleri işi kapsamında 1.445 metre toprak trapez kanal, 2.072 metre kargir duvarlı kanal, 1.041 metre ızgaralı kanal, 17 adet menfez ve 2 adet tersip bendi yapılmıştır. 2.600 metre uzunluğunda betonarme kanal, Hacılar deresinde 600 metre betonarme kanal, Hasanağa Çeşmesi deresinde 500 metre betonarme kanal ve Bayır deresinde 300 metre betonarme kanal imalatları ile 3 adet tersip bendi imalatları ile tel çit imalatları tamamlanmıştır. Bu projeyle Çameli ilçe merkezi ve 430 dekar tarım arazisi taşkınlardan korunacaktır. ’dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Günlerce aranan Barış Özbek’in cansız...
Çameli’de 1 Şubat günü otobüsten inip kaybolan, günlerce uzman ekipler ve vatandaşlar tarafından aranan...

Haberi Oku