Çameli:
banner175
Günlerce aranan Barış Özbek'in cansız bedeni bulundu
19 yaşındaki Barış Özbek, Muğla'nın Ortaca ilçesinden 1 Şubat günü saat 13.00'te otobüsle Çameli’nin Kirkazlıyayla mahallesine gelmek üzere yola çıktı.
 
Saat 15.00 sıralarında eve varması beklenen Barış, akşam saatlerine kadar gelmeyince ailesi jandarmaya kayıp başvurusunda bulundu. Bölgede çalışma başlatan jandarma ekipleri zorlu hava şartlarına rağmen vatandaşlar ile birlikte çevrede Özbek'i aradı.
 
Jandarma ekipleri, Barış Özbek'in bindiği otobüs şoförü ve aynı araçta seyahat eden arkadaşının bilgisine başvurdu. Özbek’in, araçtan evine 50 metre uzaklıkta indiği ve yanında pazar çantası içerisinde portakal, sırt çantası ile el valizi olduğu öğrenildi.
 
Özbek'in aynı gün Kirazlıyayla Mahallesi'nde indiği tespit edilmesinin ardından mahallede bulunan evlerde de arama gerçekleştirildi. Mahalleye yakın noktada bulunan Emecik baz istasyonundan sinyal alan jandarma ekipleri, arama çalışmalarını sinyalin geldiği bölgede yoğunlaştırdı.
 
Kayıp Özbek'ten 2'nci günün sabahında alınan sinyalin ardından bir daha bağlantı sağlanamadı. Sinyal kayıtlarında ise kaybolmadan önce son 4 gün içerisinde sadece eniştesi ile görüştüğü öğrenildi.
 
Jandarma ve arama kurtarma ekipleri sinyal alınan bölgede geniş çaplı arama gerçekleştirdi. Özbek'in başka bir araca binmesi ihtimaline karşı Jandarma ekipleri tüm araçları kontrollü şekilde geçişlerini sağladı.
 
‘DOĞADA NASIL YAŞANIR?’ ARAŞTIRMASI YAPMIŞ
Kayıp Barış’ın internet geçmişine de bakıldı. Barış’ın internette ‘Doğada nasıl yaşanır?' türünde araştırmalar yaptığı öğrenildi. Jandarma ekipleri Özbek'in gidebileceği ya da saklanabileceği ihtimali üzerine aile fertlerinin ifadelerini aldı. Anne ve babasıyla çok fazla anlaşamadığı, son yıllarda ise psikolojik tedavi gördüğü öğrenildi.
 
Ablası ile eniştenin bilgisine başvuran ekipler, Özbek'in telefondan strateji savaş oyunu oynadığını ve internetten son zamanlarda ‘Doğada nasıl yaşanır?', ‘Dağda hayatta nasıl kalınır?' şeklinde aramalar yaptığı öğrenildi.
 
TERMAL DRONE İLE ARANDI BULUNAMADI
Jandarma ekipleri arama kurtarma çalışmaları için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekiplerinden destek aldı. Gönüllü kuruluşlar ve vatandaşların da destek verdiği çalışmalar, gece ve gündüz devam etti. Ekipler termal drone ile havadan gece ve gündüz arama çalışması gerçekleştirdi.
 
Arama kurtarma çalışmasının 6'ncı gününde vatandaşlar ile birlikte yaklaşık 60 kişi bölgenin en yüksek noktasına kadar arama yaparak ipucu bulmak için uğraştı. 6 Şubat günü akşam saatlerine kadar aranan Barış Özbek'ten her an gibi bir ipucuna rastlanamadığı için çalışmalar sonlandırıldı.
 
BULUNAN CESET, BARIŞ’A AİT ÇIKTI
Aradan geçen bir haftada Barış’ın cansız bedeni, otobüsten indiği yerin 500 metre yakınında bulundu. Bir vatandaşın ihbarı üzerine jandarma cesedin kimliğini tespit etti. Cesedin iki hafta boyunca aranan Barış Özbek’e ait olduğu belirlendi.
 
Barış’ın neden öldüğü ve neden yakında olmasına rağmen gözden kaçırıldığı ise yapılacak soruşturma ile belli olacak.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Çameli-Fethiye yoluna düşen kayaları sürücüler...
Çameli-Fethiye karayolunda yağışlarla birlikte yola kaya parçaları düştü. Sürücüler kayaları yoldan...

Haberi Oku