Çameli:
banner175
Hayri Dev Kültür Merkezi tamamlandı
Denizli Büyükşehir Belediyesi, UNESCO tarafından Yaşayan İnsan Hazinesi seçilen, üç telli cura ustası Hayri Dev'in adını ölümsüzleştirmek için Çameli ilçesinde hayata geçirdiği Hayri Dev Kültür Merkezi’nin inşası tamamladı. Çevre düzenleme ve peyzaj çalışmaları devam eden Hayri Dev Kültür Merkezi, 2.100 metrekare kapalı alan içerisinde kuruldu. Tesiste 200 kişilik konferans salonu, 3 adet atölye, 1 müzik odası, kafeterya, 450 kişilik kapalı düğün salonu ve 350 kişilik açık düğün salonu yer alıyor. Bölgenin sosyal ve kültürel anlamda ihtiyacını karşılayacak komplekste Denizli'nin unutulmaz değeri Hayri Dev'in tanıtılıp, eserlerinin gelecek nesillere aktarılacağı Hayri Dev Odası da yer alıyor. Tesisi ile geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden dünyaca ünlü Denizlili sanatçı Hayri Dev'in adı da yaşatılacak.
 
Büyükşehir Konservatuarı'ndan emekli oldu
 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Hayri Dev'i kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, "Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Hayri Dev sadece Denizlimiz için değil Türkiye ve dünya için önemli biriydi. O yaşayan bir hazineydi" dedi. Hayri Dev'in Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı'nda usta öğretici kadrosunda çalıştığını ve oradan emekli olduğunu kaydeden Başkan Osman Zolan, "Şimdi ise Çameli ilçesinde adına bir kültür merkezi yaptık. Sağlığında temelini birlikte attık. İnşaatı kendisi de takip ediyordu" diye konuştu.
 
“O’nu asla unutmayacağız”
 
Hayri Dev'in adını yaşatacak merkezin tamamlandığını, çevre düzenleme çalışmalarının ardından hizmete açılacağını kaydeden Başkan Zolan, "Çameli ve Denizlimizin adını son nefesine kadar tüm dünyaya ulaştıran büyük ustanın adını yaşatacağız. O’nu asla unutmayacağız. Merkezimiz şimdiden Çameli ve Denizlimize hayırlı olsun” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Günlerce aranan Barış Özbek’in cansız...
Çameli’de 1 Şubat günü otobüsten inip kaybolan, günlerce uzman ekipler ve vatandaşlar tarafından aranan...

Haberi Oku