Çameli:
banner175
İskoç çift, Çameli'de uçuş eğitimi verecek
İskoçya'da 1992 yılında kurulan ve Nepal, Hong Kong, Katar, Moğolistan, Bulgaristan, Fas, İspanya, Fransa, İsviçre, İtalya, Güney Afrika gibi ülkelerde uçuş eğitimi veren Flying  Fever Paragliding (Uçan Ateş Yamaç Paraşütü) ekibinde sportif eğitim uzman olarak yer alan Kieran Cevaghty ve Maurice Cevaghty, ulusal ve yerel çapta yamaç paraşütü uçuşlarına evsahipliği yapan Çameli ilçesini ziyaret etti. Sportif eğitim uzmanları Cevaghty Çifti, yelken kanat ve yamaç paraşütü atlayışları için çalışmaların sürdüğü 2 bin 150 rakımlı Yaylacık Dağı ve Karadağ Hava Sporları Eğitim Pisti'nde deneme uçuşu yaptı.
 
 
ADRENALİN TUTKUNLARINA EĞİTİM VERECEKLER
İlk kez geldikleri Yaylacık Dağı ve Karadağ Hava Sporları Eğitim Pisti'nin doğal şartlarını beğenen İskoç eğitmenler,  ilçede yamaç paraşütü eğitimi vermeye karar verdi. Kieran ve Maurice Cevaghty'nin 2018'de yabancı ülkelerden yamaç paraşütü öğrenmek isteyenleri ilçeye getirerek, Karadağ Hava Sporları Eğitim Pisti'nde 3 kademeli bir eğitime tabi tutacakları ve profesyonel uçuş için hazır hale getirecekleri belirtildi.
 
 
"FİZİKİ YAPISI VE RÜZGAR HIZI ELVERİŞLİ"
Birçok ülkede yamaç paraşütü sporu için eğitimler verdiklerini belirten Kieran Cevaghty, Çameli'nin yamaç paraşütü için uygunluğunu incelediklerini söyledi. Kieran Cevaghty, Yaylacık Dağı'nın fiziki yapısının ve yaz mevsiminde rüzgar hızının yamaç paraşütü için uygun olduğunu belirtip, Karadağ Hava Sporları Eğitim Pisti'nin tamamlandığında eğitmenin ve eğitimi alacak sporcuların daha az enerji harcayarak uçuşlarını daha rahat yapabileceğini söyledi. Maurice Cevaghty ise, Yaylacık Dağı'nın yamaç paraşütü sporu için gerekli doğal şartlara elverişli olduğunu, yurtdışındaki yamaç paraşütü eğitimi görmek isteyenleri ilçeye davet edip eğitimler vereceklerini kaydetti.
 
 
"YAYLACIK DAĞI 2018 ETKİNLİKLERİNE HAZIR HALE GETİRİLECEK"
İskoçyalı sportif eğitim uzmanlarını ağırlayan, AK Partili Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, ilçelerinde alternatif spor faaliyetlerine ağırlık verdiklerini, yamaç paraşütü sporunun da bunlardan biri olduğunu söyledi. Kieran Cevaghty ve Maurice Cevaghty'nin yabancı ülkelerden yamaç paraşütü öğrenmek isteyenlere ilçelerinde eğitimler vereceğini belirten Başkan Arslan, Karadağ mevkiinde eğitim pisti çalışmalarını sürdürdüklerini, Yaylacık Dağı'ndaki pist alanındaki çalışmaların ise 2018 yılı etkinliklerine hazır hale getireceğini dile getirdi. Deniz TOKAT / DHA
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Günlerce aranan Barış Özbek’in cansız...
Çameli’de 1 Şubat günü otobüsten inip kaybolan, günlerce uzman ekipler ve vatandaşlar tarafından aranan...

Haberi Oku