Çardak:
banner175
Çardak, atıksu arıtma tesisine kavuştu
Birbiri ardına tamamladığı atıksu arıtma tesisleriyle daha temiz bir Denizli için çalışan Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Çardak ilçesinin en önemli ihtiyaçları arasında bulunan Çardak Atıksu Arıtma Tesisi'ni de tamamlayarak, faaliyete aldı. 23.000 metrekare alan kurulu tesisteki arıtılacak atık suyun günlük ortalama debisinin 500 metreküpü bulacağı kaydedilirken, tesisin bölgesel arıtma niteliğinde olduğu işaret edildi. 1 adet terfi merkezi ile 16.500 metre kollektör ve deşarj hattı döşendiği ifade edilen tesis betonarme biyolojik atıksu ileri arıtma tesisi olarak inşa edildi. Çardak Merkez Atıksu Arıtma Tesisi’nde atık suyun sulama suyu standartlarını sağlayacak şekilde arıtıldığı, buradaki atık suların fiziksel arıtma, ileri biyolojik arıtma ve dezenfeksiyon işlemlerine tabi tutulduğu, daha sonra ise bu atık sudan azot, fosfor, organik karbon ve zararlı organizmaların giderimi yapılarak deşarj edildiği belirtildi.
 
"Daha temiz bir Denizli için"
 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, tesisin Çardak, Denizli ve bölge için çok önemli bir yatırım olduğunu ifade ederek, kentin daha çevreci bir hale gelmesi için çalışmalara devam edeceklerini vurguladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ olarak ihtiyaç olan tüm bölgelere atıksu arıtma tesisi yaptıklarını vurgulayan Başkan Osman Zolan, "Daha temiz bir Denizli için çalışmaya devam edeceğiz. Atıksu arıtma tesisimiz Çardak ilçemize, Denizlimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Emekli emniyet müdürü Hasan Çetin hayatını...
Çardak’ta emekli emniyet müdürü, kalp krizi sonucu yaşamını yitiren ablasını toprağa verdiği gün...

Haberi Oku