Çardak:
banner175
Çardak'ta üniversite tabelası asıldı, okul sanayiciyle iç içe çalışacak
Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ önderliğinde PAÜ üst yönetimi ve daire başkanları , Çardak OSB Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selami Kesler Çardak ilçesine biraraya geldi.
 
TABELA ASILDI
Çardak ilçesinde yapımı devam etmekte olan yüksekokul açma çalışmalarını yerinde incelediler. Yapılan çalışmalar hakkında ve gelecekte yapılması planlanan projelerle ilgili bilgiler verildi. Rektör Bağ’ın katılımıyla Meslek Yüksek Okulunun tabelası asıldı.
 
REKTÖR BAĞ: ÇARDAK’TA İLKİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ
Rektör Bağ ‘‘Başkanımız ilçemizde meslek yüksekokulu talebinde bulunduğunda yerelde bize destek verirseniz, biz okulu açarız dedik. Başkanımız o  gün  bize vaat ettiği her şeyi harfiyen gerçekleştirdi. Bizde gerekli girişimleri yaparak meslek yüksekokulunu açtık. Yalnız açılan meslek yüksek okulu bizim 17 meslek yüksekokulumuzdan farklıdır. PAÜ bünyesindeki diğer 16 meslek yüksekokuluz normal iken Çardak’ta açılan OSB meslek yüksekokuludur. Devletimizin son zamanlarda milli kalkınmaya katkı sağlayacak şekilde Organize Sanayi Bölgelerinde Meslek Yüksekokulu açma projeleri var. Bizde PAÜ olarak bu okullardan ilkini Çardak’ta gerçekleştiriyoruz. Katkılarından dolayı başkanımıza teşekkür ediyorum. İlçemize ve milletimize hayırlı olsun’’ dedi.
 
BELEDİYE BAŞKANI BELEDİYE BİNASINI ÜNİVERSİTEYE VERDİ
Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Mahmut Öztürk; ‘‘Halkımızın yıllardır özlemle beklediği ve hayalden öte geçemeyen Çardak OSB Meslek Yüksekokulu artık ilçemize kazandırılıyor. Verimli ve güçlü bir ekonominin vazgeçilmez unsurlardan biri olan nitelikli iş gücüne sahip olmanın yolu iyi planlanmış bir mesleki eğitimden geçmektedir. İlçemizde açılan meslek yüksekokulu aynı zamanda Pamukkale Üniversitesi bünyesinde açılan tek OSB Meslek Yüksekokulu ünvanına da sahip olmuştur. Biz yerel yönetim olarak elimizden geleni fazlasıyla yerine getirdik getirmeye de devam edeceğiz. Belediye binamızı okul için hibe ettik. Bundan sonraki süreçte halkımıza da büyük görev düşüyor. Sosyal donatıların hazırlanmasında gelen öğrencilerimizin ve misafirlerin en iyi şekilde ağırlanmasında gerekli ortamların oluşturulması için halkımızı bilinçlendireceğiz. İlçemizin gelişmesi, kalkınması ve daha güzel yerlere gitmesi, halkımızın daha iyi yaşam standardına kavuşması, eğitim camiasının her geçen gün kalitesini arttırması ve sosyal-kültürel hayatın tüm ilçelere örnek olması açısından çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Yüksekokulun gelmesiyle birlikte ilçemiz daha da gözde bir ilçe haline geleceğinden eminiz. Çardak bundan sonra geçerken uğranılan bir yer değil, özellikle gelinen bir ilçe haline gelecektir. Çardak OSB Meslek Yüksekokulu ilçemize hayırlı uğurlu olsun." dedi.
 
OKUL İHTİYACI KARŞILAYACAK
Çardak Organize Sanayi Bölge Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selami Kesler ise Meslek Yüksek Okulu hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulmasıyla birlikte Türkiye’de ki sayılı Yüksek okullardan birisi olacak. Çardak Organize Sanayi Bölgesi’nde olmasından dolayı güzel bir yatırıma kavuştu. Hem şehrin ekonomisine, vizyonuna hem de kentin kültürüne büyük bir katkı sağlayacak. Organize Sanayi Bölgesinde kurulacak olan bölümler tamamen teknik olacak. Biz bu sene Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi adı altında bir bölümün onayını senatodan aldık. Bu hafta da YÖK’e onaya göndereceğiz. İnşallah Nisan ayında öğrenci alımı için dosya tamamlanmış olacak. Belediye Başkanımız Mahmut Öztürk’te her türlü desteği sağlıyor. Sayın Rektör Hocamızın da desteğiyle Allah nasip ederse Çardak’ta çok güzel bölümler kurulacak.” dedi. Kesler, sözlerini hayırlı olmasını dileyerek bitirdi. (Mericulukus.tv)
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Emekli emniyet müdürü Hasan Çetin hayatını...
Çardak’ta emekli emniyet müdürü, kalp krizi sonucu yaşamını yitiren ablasını toprağa verdiği gün...

Haberi Oku