Çardak:
banner175
GEKA'dan 3 fabrikaya 56 milyon lira destek
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Denizli Sanayi Odası’nın girişimleriyle arazi sorunu ortadan kaldırılan ve artık bacaların tütmeye başladığı Çartak’taki Özdemir Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’ne Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Yatırım Destek Ofisi de destek verdi.
 
GEKA’dan yapılan açıklamada, Denizli Yatırım Destek Ofisi ile Çardak OSB Müdürlüğü’nün birlikte yürüttüğü proje ile yatırımcı çekmeye veya yatırım kararı alan firmalara yönelik teşvik danışmanlığı ve diğer desteklere yönelik bilgilendirme çalışmaları yapılıyor.
 
Çalışma sonucunda OSB’de yatırım yapan üç firma özelinde toplam 55 milyon 900 bin liralık ve 140 kişinin istihdamının sağlandığı yatırımların gerçekleşmesine katkı sağlandı.
 
Yatırımlar revize edildiğinde destek miktarı 60 milyon, istihdam edilen kişi sayısı da 250’yi bulacak.
 
HANGİ FİRMA NE ÜRETİYOR, NE KADAR YATIRIM ALDI
GEKA’nın açıklamasına göre; hava, yakıt ve yağ filtreleri üreten İkiler Filtre 27 milyon 450 bin lira yatırım yaparak 50 kişiye, asansör rayları üreten Türkeli Ray 11 milyon yatırım ve 80 kişiye ve asansör parçaları üreten Sanel Asansör de 20 milyon 450 bin lira yatırım ile 50 kişiye istihdam sağladı.
 
YENİ YATIRIMLAR SIRADA
GEKA’nın açıklamasında yeni yatırım için firmaların girişimlerinin sürdüğü de belirtilirken şu bilgiler aktarıldı:
“Çardak OSB’de yatırım yapmayı planlayan 3 firmanın yatırımlarda devlet yardımları (teşvikler) kapsamında orta-yüksek teknoloji yatırımlarına yönelik 4. bölge desteklerinden haberdar olmaları ve teşvik belgesi almaları sağlanmıştır. Firmalardan biri faaliyete geçmiş olup ikisinin inşaatı ise sürdürülmektedir.  Faydalanılabilecek teşvikler ve teşvik belgesi alınması konusunda yatırımcı firmalara yönelik yürütülen bir başka danışmanlık faaliyeti ile İstanbul’dan bir yatırımcının Çardak OSB’de yatırım yapma kararı almasına katkı sağlanmış olup firmanın önümüzdeki süreçte Çardak OSB’de danışmanlık yapılan 4. firma olarak yatırım yapması beklenmektedir. Diğer firmalara yönelik faaliyetler de sürdürülmektedir.
 
Bu noktada hem Denizli Sanayi Odasının ve OSB Yönetiminin Çardak OSB’yi cazip hale getirmek ve potansiyelini harekete geçirmek için sanayicilere yönelik uygun imkanlar ile yatırım arazileri sunması; hem de Denizli Yatırım Destek Ofisi ile Çardak OSB Müdürlüğünün işbirliğinde yürütülen danışmanlık faaliyetleri önem kazanmaktadır.”
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Emekli emniyet müdürü Hasan Çetin hayatını...
Çardak’ta emekli emniyet müdürü, kalp krizi sonucu yaşamını yitiren ablasını toprağa verdiği gün...

Haberi Oku