Çivril:
banner175
11 yaşındaki Milli briç oyuncusunun babasından dayak iddiasıyla suç duyurusu
Açıklamasında Briç Kulübünde dayak ve küfür dışında birçok usulsüzlük ve vurdumduymazlık yaşandığını belirten Erkan Atila “Çivril Belediyesi tarafından Çivril Briç severlerine kazandırılmış, Çivril’de bulunan herkesin hakkı olan mekânın vahim şekilde yönetilip, işletildiğini kamuoyuyla paylaşmak isterim. Ülkemizi yurt dışında temsil etmiş 11 Yaşındaki Milli Sporcuya Derste Şiddet uygulandığı, arkadaşları yanında sinkaflı küfür edilerek onurunun zedelendiği, ardından bununla yetinmeyip çocuğun arabalar ve kazı çalışmalarının olduğu caddede kovalanarak hayatının riske atıldığı elzem olay düşündürücüdür. Olayı görerek, bilerek “ben bir şey yapmadım” diye kenara çekilenlerin bilmesi gerekir ki, insanlar yaptıkları kadar yapmadıklarından da sorumludurlar.
 
Daha öncede söylediğimiz gibi eğitim; eğitimci olmayanların, çocuk psikolojisi ve pedagojik formasyonları olmayanların yapmaması gereken bir iştir. Bu davranışla briç sporunun gelişmesinde emeği geçen ve fedakârlıklar yapan diğer insanların duyguları da incitilmiştir. Briç nezakettir. Şiddet değil. Briç saygıdır, hakaret değil. Briç dürüstlüktür, sahte kararlar değil. Briç her şeyden önce sadece oyundur. Bunlarda sadece birer çocuktur. Briçin zekâ geliştirdiğini, analitik düşünceyi arttırdığını, nezaket öğrettiğini ve saygı geliştirdiğini düşünürsek; bu yetkililer briç oynamazlarsa daha neler yapacaklar? Kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Bundan sonra bu mekanda yapılan tüm şiir gecelerinde hangi şiir okunursa okunsun, bizim için burayı hatırlatan şiir, Nazım Hikmet’in “Bulutlar adam öldürmesin” şiiridir. Çocuk kovalayanların, bir çocuğun hafızasından ömür boyu bu travmayı atamayacağını bilmesini isterim. Korkulara boğulmuş tüm çocuklar adına bu olayları kınıyor ve yetkilileri göreve davet ediyorum.
 
Çivril Briç ve Zekâ Oyunları Kulübü başkanı İlhan Ekse Kulüp ile ilgili olarak ortaya atılan iddiaların şahsi sorunlardan kaynakladığını belirterek “Briç derslerine katılan tüm çocuklarımızın aileleri olayın gerçek yüzünü biliyor ve Ahmet hocamızın çocuklara ders vermesine devam etmesini ısrarla istiyor” dedi.Erkan Atila’nın oğluna şiddet uygulandığı ve Kulübün usulsüz yönetildiğine dair iddiaları da belgelendirmesini isteyen İlhan Ekse “Erkan Atila tarafından sahtecilik ve Kulübü ticarethane gibi yönettiğimiz iddia ediliyor. Cebimize bu işten kaç para girdiğini açıklamazsa kendisini müfteri olarak ilan ediyorum” dedi.Briç kulübünde derslerin gönüllülük esasına göre verildiğine dikkat çeken Başkan İlhan Ekse “Briç Kulübümüzde çocuklarımızın aldığı Briç dersleri her iki tarafın isteğine göre yapılıyor. Yani gönüllülük esası var. Ahmet hocamız iki yıldır bu kulüpte çocuklara Briç eğitimi verdi. U-16 Milli takımına 5 sporcu yetiştirdi. Çocuğuna şiddet uygulandığını belirten Erkan Atila’nın oğlu da iki yıldır briç dersi alıyor ve Ahmet hocayla birçok turnuvaya katıldı. Erkan bey Ahmet hocanın Pedagojik formasyonunu iki yıldır hiç merak etmedi de şimdi mi aklına geldi?” dedi.Çivril Briç ve Zekâ Oyunları Kulübünde iki yıldır çocuklara ders veren Ahmet Yeğit’in Türkiye Briç Federasyonu tarafından açılan kursları başarı ile tamamladığını belirten Başkan İlhan Ekse “Ahmet hoca Briç federasyonu tarafından açılan kursu başarı ile tamamladı ve çalıştırıcı oldu. Yani iddia edildiği gibi her hangi bir yetersizliği söz konusu değildir” dedi.  (Kaynak: Bülent Çakır / Yeşil Çivril Gazetesi)
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Çivril’de akaryakıt fiyatı protestosu
Denizli’nin Çivril ilçesinde üreticiler ve minibüsçü esnafı mazot fiyatlarını ve girdi maliyetlerinin...

Haberi Oku