Çivril:
banner175
Akdağ'da bulunan yaban hayvanların sayımı yapılıyor
Toplam 25 bin dekar alan 15 kişilik ekip sabah gün doğumundan önce belirlenen noktalara gelerek teleskop ve dürbün ile gözlem yaparak tespit edilen hayvanların sayımını gerçekleştiriyor.
 
Afyonkarahisar'ın Sandıklı ve Çivril sınırlarında bulunan Akdağ'da bulunan yapan hayvanlarının sayım çalışması başladı.
 
Afyonkarahisar ve Denizli Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüklerinin yaptığı çalışma kapsamında Akdağda bulunan yaban hayvanlarının sayımı yapılıyor. Ekipler, 16 ayrı noktada aynı anda teleskop ve dürbün yardımı ile sayım çalışmalarını sürdürüyor.
 


Konuyla ilgili bilgi yapılan açıklamada, "Akdağ Yaban Hayatı Geliştirme sahasının bir kısmı Afyonkarahisar bir kısmı ise Denizli ili sınırları içinde bulunuyor. Toplam 25 bin dekar yüz ölçümü olan bir alan. Bu alanın 128 bin dekarı Sandıklı sınırları içinde, 106 bin dekarı da Çivril ilçesi sınırlarına dahil. Her yıl burada düzenli olarak bulunan yaban hayvanlarının sayımı gerçekleştiriliyor. Geçen yıl yapılan sayımda 114 tane kızıl geyik varlığı tespit edildi. Üç gündür sayım yapılıyor. 20 civarında geyik sayımı gerçekleştirildi. Yaklaşık 10 gün sürecek sayımlar Denizli Şube Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştiriliyor. Çalışmaların sonrasında sayılar netleşmiş olacak. Burada geyiklerin yanı sıra yılki atları, akbaba, yaban domuzu ve tilki gibi yaban hayvanların varlığı söz konusu” denildi.
Kaynak: Bülent Çakır / Yeşil Çivril Gazetesi
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Çivril’de akaryakıt fiyatı protestosu
Denizli’nin Çivril ilçesinde üreticiler ve minibüsçü esnafı mazot fiyatlarını ve girdi maliyetlerinin...

Haberi Oku