Çivril:
banner175
Antik kentte kaçak kazı yapan 4 kişi yakalandı
Çivril Işıklı’da kurulu bulunan Frig Krallığı döneminin önemli kentlerinden Eumeneia antik kentinde kaçak kazı yapan 4 kişi gözaltına alındı.
 
Edinilen bilgiye göre Işıklı’daki antik kent bölgesinde kazı çalışması yapıldığı ihbarını alan Çivril Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler bölgeye giderek antik kent ve mezarlar bölgesinde operasyon yaptı.
 
Antik kentin olduğu bölgede kaçak kazı yapan 4 kişi olduğunu tespit eden jandarma ekipleri definecileri gözaltına aldı. Definecilerin kazı yapmak için kullandıkları bir Jeneratör, bir Hilti ve gereçleri antik kentin olduğu bölgeye çıkarmak için kullandıkları arazi motoruna el konuldu.
 
Kaçak kazı yapan B.C. ,E.K. ,F.U. , ve Z.C. yapılan sağlık kontrollerinin ardından ifadeleri alınmak için Jandarma karakoluna götürülürken zanlıların 3’ünün başka illerden Çivril’e geldiği iddia edildi.
 
Işıklı mahallesi Sarıbaba mevkiinde bulunan antik kentin M.Ö. 159-138 yıllarda Pergamon Kralı II. Attalos tarafından kardeşi ve eski Bergama Kralı II. Eumenes’e ithafen kurulduğu bilinen antik Eumeneia, döneminin önemli kentlerinden kabul ediliyor
Kaynak: (ÇHA) - Yeşil Çivril Haber
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Çivril’de akaryakıt fiyatı protestosu
Denizli’nin Çivril ilçesinde üreticiler ve minibüsçü esnafı mazot fiyatlarını ve girdi maliyetlerinin...

Haberi Oku