Çivril:
banner175
Atıklar toprağın rengini bile değiştirdi
Büyük Menderes nehrini besleyen önemli su kaynaklarından biri olan ancak atıklar yüzünden kirlilik yaşayan Kufi çayının meyve suyu fabrikalarından bırakıldığı iddia edilen atıklar yüzünden rengi değişti.
 
Sandıklı ovasından geçerek önce Işıklı gölüne boşalan sonra Çivril ovasını sulayarak Menderes nehrini besleyen 98 kilometrelik Kufi çayı son yıllarda meyve suyu fabrikaları tarafından bırakılan kimyasal atıklar yüzünden aşırı kirlenme ile karşı karşıya.
 
Özellikle meyve işleme döneminde tam kapasite çalışan meyve suyu fabrikaları tarafından çaya atılan atıklar yüzünden çay, kimyasal kirlenmeye maruz kalmıştı.
 
Kızılcasöğütte yaşayan ve bölgede arazisi bulunan vatandaşların gündeme getirdiği kirlilik, sezonun bitmesine rağmen korkutucu düzeyde. Atık bırakılan dere yatağının rengi kimyasal atıklar nedeniyle renk değiştirirken, vatandaşlar yağacak yağmur ve dereden akacak su ile zeminde bulunan ve toprağa sirayet eden kimyasal atıkların Menderes Nehrine, oradan da tarım arazilerine geçeceğini iddia etti.
 
Kaynak: (ÇHA) - Yeşil Çivril Haber

banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Çivril’de akaryakıt fiyatı protestosu
Denizli’nin Çivril ilçesinde üreticiler ve minibüsçü esnafı mazot fiyatlarını ve girdi maliyetlerinin...

Haberi Oku