Çivril:
banner175
Çerezlik çekirdek hasadı başladı
Nisan ayında ekimi başlayan çekirdek 4 aylık bir süre sonunda hasat edilmeye başlandı. 150 Bin dekarda yaklaşık 40 bin ton üretimin hedeflendiği Çivril ovasında üreticiler rekolte ve kaliteden memnun. Geçen yıllara oranla çekirdek fiyatının bu yıl biraz daha iyi olmasını beklediklerini belirten üreticiler “Bu yıl Çivril’de çekirdek kalitesi çok iyi. Fiyat olarak 6 ile 7 lira 50 kuruş arasında bir fiyat bekliyoruz” dediler.
 
Tarladan kesimi yapılan ay çekirdeklerini harman yerlerinde kurutmaya başlayan çiftçiler, geçen yıl 4,5 - 5 liraya sattıkları ay çekirdeğinin bu yıl 6 ile 7.5liraya alıcı bulmasını beklediklerini söylediler.
 
Çekirdek ekimi yapan herkesin hummalı bir şekilde çalıştığı harman yerlerinde kurutma ve savurma yapılırken henüz satış yok. Dönüm başında 200 kilo mahsul aldıklarını ifade eden üreticiler sulamada sıkıntı yaşanmasaydı rekoltenin biraz daha artabileceğini ifade ederek “bu yıl barajda yeteri kadar su olmadığı için sulamada zaman zaman sıkıntı yaşandı. Onun için ay çekirdeğinde ortalama verim dönüm başına 200 kilo” dediler.
 
Çivril’de çekirdek alımı yapan yaklaşık 15 tüccar bulunurken çekirdek sezonunda dışarıdan gelen tüccarlar ile bu sayının alım sezonunda 40 – 50 tüccara kadar çıktığı belirtildi.
(Kaynak: Yeşilçivrilgazetesi.com)
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Çivril’de akaryakıt fiyatı protestosu
Denizli’nin Çivril ilçesinde üreticiler ve minibüsçü esnafı mazot fiyatlarını ve girdi maliyetlerinin...

Haberi Oku