Çivril:
banner175
Çivril'de akaryakıt fiyatı protestosu
Çivril ilçesinde çiftçiler ve minibüsçü esnafı birlikte eylem yaptı.
 
Traktör ve minibüslerle ilçe merkezinden kornalar çalarak geçen protestocular araçlarının önüne astıkları pankartlarla seslerini duyurmaya çalıştılar.
 
‘KIYAK DEĞİL HAKKIMIZI İSTİYORUZ’
İlçe merkezinde toplanan protestocular; “Mazot ve gübre başta olmak üzere damla sulamaya kadar çiftçinin girdi maliyetleri büyük ölçüde arttı. Ekemiyoruz, biçemiyoruz. Herkes bir şekilde tarlasına ürünü ekmeye çalışıyor. Kimseden minnet dilenmiyoruz. Çiftçinin hakkının teslim edilmesini istiyoruz. Gemilere, yatlara kıyak yapılıyor. Bizler kıyak değil hakkımızı istiyoruz” ifadelerini kullandı.
KARACA: ÇİFTÇİ EKEMEZ DURUMA GELDİ
Eylemcilere destek veren CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, “Çiftçimiz, minibüsçü esnafımız sesini duyurmaya çalışıyor. Artık yeter. Korkmadan, cesurca sizler saraya sesinizi duyurmak için bir araya geldiniz. Bizler de size aracılık etmek için buradayız.  Çiftçi; Ekim, Kasım aylarında buğdayını ekemedi. Arpasını ekemedi. Ekenler gübre atamadı. Çünkü gübre fiyatları aldı başını gitti.
 
Okul servisi çeken minibüsçü esnafı sene başında mazot 6,5 lira iken sözleşme yaptı. Şimdi mazot 20 lira. Esnafımız perişan durumda saray sesini duymuyor. Sarayın keyfi yerinde. Çiftçimiz ekemiyor. Hayvancı ineğine yem bulamıyor, saman bulamıyor. Türkiye tarımda kendi kendine yeten 7 ülkeden biriydi. ­Bugün Konya Ovası’na buğday ekemedi. Tarımda yandaş kapısı oluşturdular. Siz ekmeyin biz getirelim, sizler de tüketin dediler” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Denizli'de 90 yaşındaki kadın okuma yazma...
Denizli'nin Çivril ilçesinde 90 yaşında okuma yazma öğrenen kadın kendi adını yazmanın mutluluğunu...

Haberi Oku