Çivril:
banner175
Geç buldular, çabuk kaybettiler
Bir dönem 6 su ürünleri  kooperatifinin bulunduğu Işıklı ve çevresindeki kerevit, bir dönem TRT tarafından da programa konu edilmiş... 1978 yılında yayınlanan videoda kerevitle ve Çivril ile ilgili bilgiler veriliyor. Beydilli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı olduğu sanılan kişi yıllık 800 ton kereviti ihraç edilmek üzere İstanbul firmalarına sattıklarını anlatıyor.
 
Amatör bir avcının bile günlük 1000 lira kazanabileceği kerevit yakalamasının mümkün olduğu belirtilirken bir kilogram kerevitin ise 24 liradan satıldığı belirtiliyor.
 
Doların 1978’de 25 lira civarında olduğu düşünülürse, bugünün değerinde bir kilogram kerevitten bir avcı 1 dolar para kazanıyordu. 800 ton satışın yapıldığı Işıklı ve çevresinde 1978’de kerevitten milyonlar kazanılıyordu.
 
1960’lı yıllarda keşfedilen ve hızla avlanan kerevit 2000’li yılların başından bu yana Işıklı bölgesinde endüstriyel olarak üretilemiyor.
 
Videoyu TRT Arşivi üzerinden de aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.
 
http://www.trtarsiv.com/izle/107443/kerevit-yetistiriciligi
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Çivril’de akaryakıt fiyatı protestosu
Denizli’nin Çivril ilçesinde üreticiler ve minibüsçü esnafı mazot fiyatlarını ve girdi maliyetlerinin...

Haberi Oku