Çivril:
banner175
Girişimci çobandan eşek sütü üretimi

Yeşil Çivril Gazetesi’nden Bülent Çakır’ın haberi şöyle:
Çivril’e 12 kilometre uzaklıkta bulunan Kocayaka mahallesinde çobanlık yapan Mustafa Karaçoban gazetede gördüğü bir haberden etkilenerek bahçesinde eşek de yetiştirmeye başladı. 42 yıldır çobanlık yapan ve 200 keçisi bulunan Mustafa Karaçoban geçen yıl okuduğu bir haberden sonra evinde bulunan eşeğinin yanına iki eşek daha alarak eşek sürüsü kurdu. Şu anda altı eşeği bulunan ve bunlardan ikisinden süt aldığını belirten Mustafa Karaçoban “şu an iki hayvandan günde iki litre süt alıyorum. Gelecek sene diğer dört eşek daha süt verecek ve günlük üretimim 8 – 10 litreye çıkacak” dedi.
 


ASTIM VE KANSER TEDAVİSİ GÖRENLER GELİYOR
 Eşek sütünü 12 ay boyunca sağabildiklerini belirten Mustafa Karaçoban “eşek yıl boyu sağılabilen bir hayvan. Yavrusu sütten kesildikten sonra her zaman süt verebilir. Eşek sütü çok yağlı ve şifalı bir süt. Geçen yıl süt satmaya başladım en çok astım ve kanser tedavisi görenler almaya geliyor. Gelenlere genelde eşek sütünü sağar sağmaz tükettiriyoruz. Sütü bardak ya da litre olarak satıyorum. Sütün litre fiyatı 100 lira ama bardakla alanlar ve hemen burada içenler için belli bir fiyatımız yok şifa bulsunlar gönüllerinden ne koparsa razıyız” dedi.
 
MİDE RAHATSIKLARINDA ÇOK ETKİLİ
 Astım ve kanser tedavisi görenlerin yanında Mide rahatsızlığı olanlarında eşek sütünü tedavi için tercih ettiğini belirten Karaçoban “eşek sütü diğer sütlere oranla daha yağlı olduğu için mide içinde çok faydalı, özellikle ülser ve mide yanması olanlar bir iki bardak içtikten sonra iyi oluyorlar” dedi.
 

banner209
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Çivril’de akaryakıt fiyatı protestosu
Denizli’nin Çivril ilçesinde üreticiler ve minibüsçü esnafı mazot fiyatlarını ve girdi maliyetlerinin...

Haberi Oku