Çivril:
banner175
İlk kız güreş takımı sahipsiz
Kız ve erkek 29 lisanslı öğrenciden Döne Özçelik, Rukiye Çakır ve Denizli birinciliği olan Emirhan Göçer tüm arkadaşları adına spor yapma haklarını geri istiyorlar. Uzak bir mahallede yaşamanın cezasının kendilerine fatura edilmesinin haksızlık olduğunu ifade eden sporcular yetkililerden kendilerine sahip çıkılmasını istiyorlar.
 
Afyon tarlasında kozak kırarken yetkililere seslenen sporcular, güçlerini toprakta çalışmaya borçlu olduklarını ifade ediyorlar ve güreş yapma imkanı kendilerine yeniden verildiği takdirde uluslararası turnuvalara katılıp ay yıldızlı bayrağı dalgalandırmanın gururunu yaşayacaklarını belirtiyorlar.
 


BELEDİYELER OLMUYORSA KAYMAKAMLIK, VALİLİK SAHİP ÇIKSIN
 
Bir mahalleye servis gönderecek kadar gücü kalmayan, çocukların haklarını ellerinden alarak tasarruf eden bir belediye olur mu?
 
Çivril Belediyesi Denizli’nin ilk kız güreş takımına sahip çıkamıyorsa Denizli Büyükşehir Belediyesinin sahip çıkmasını isteyen aileler “Eğer belediyeler sahip çıkamıyor destek olamıyorsa kaymakamlık sahip çıksın, oda olmazsa valilik sahip çıksın, onlarda olmazsa iki tane milletvekilimiz var onlar sahip çıksın, Gençlik ve Spor Bakanlığı sahip çıksın.
 


Birçok konukomşunun ‘kız çocuğu güreşirmiymiş’ laflarını hiçe saydık biz. Bütün olumsuz eleştirileri duymazdan geldik. Biz köylü başımıza bu mücadeleyi verdik ve çocuklarımızın hangi sporda başarılıysa onu yapması için destek olduk. Bunun karşılığında çocukların servisi ellerinden alındı. Çocuklar spor salonunda çalışması gerekirken tarlada çalışıyor. Çocuklarımız kendini kurtarsın, şu rezillikten kurtulsun istiyoruz. Birilerinin sesimizi duymasını istiyoruz.” diyerek yetkililere sesleniyor.
 
Lisanslı güreşçiler türün tarlasında çapa yaparak, afyon tarlasında kozak kırarak kendilerine uzanacak yardım elini beklemeye devam ediyorlar. İstedikleri tek şey ise yalnızca güreşmek.
 
Haberi Genç Çivril Gazetesi üzerinden okumak için linki tıklayın:
 
http://www.genccivrilgazetesi.com/ilk-kiz-gures-takimi-sahipsiz-2317.html?fbclid=IwAR1aQwgxayR0Tsa6j-PJ_OsDspVtWYG8TTvpqv_4msdY9YyEnJvYU3bTScc
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Çivril’de akaryakıt fiyatı protestosu
Denizli’nin Çivril ilçesinde üreticiler ve minibüsçü esnafı mazot fiyatlarını ve girdi maliyetlerinin...

Haberi Oku