Çivril:
banner175
Kurutma kanalı mahalleyi ikiye böldü
15 evde yaşayan yaklaşık 50 kişi, her gün şehre inebilmek için kanal üzerine yaptıkları tahta köprüden geçmek zorunda. Kurutma kanalının 20 yıl önce planlandığını ama bu yıl yapıldığına dikkat çeken mahalle sakinleri “kanal ileride sel olma ihtimaline karşı planlanmış ama yapılmamış. Bu yıl belediye yapılsın demiş. Bizim evlerimiz kanalın üst kısmında kalıyor. Kanal yapılmaya başladığında belediye başkanına ve yardımcılarına evlerimize ulaşım yolunun kapandığını anlattık ama dinlemediler. Şimdi kanalın üstüne yaptığımız tahta köprüyü kullanarak şehre inebiliyoruz” diyerek tepki gösterdiler.
 
 
KUDUZ GİBİ TECRİT ETTİLER
Kanal yapılırken defalarca belediye başkanı ve yardımcılarına gittiklerini belirten Elife Keleş her gittiğimizde bizimle dalga geçerek alay ederek yolladılar “gidin bakalım bir yer bulur geçersiniz dediler. Şimdi kanal bitti gidiyoruz buralara imar izni verdiniz, oturma izni verdiniz, yolumuz yok diyoruz başkan dalga geçerek gülüyor. Bizi Kuduz gibi tecrit ettiler” dedi.
 
 “KOLTUKLARIN HAKKINI VEREMİYORLARSA BIRAKSINLAR HAK EDENLER OTURSUN”
Belediyeden kovulma noktasına geldiğini ifade eden Elife Keleş “Bu makama bu millete hizmet için mi geldiniz eziyet için mi? Belediyenin her şeyi yapmaya bütçesi var izini var bütçesi var da 2 köprü yapmaya bütçesi yok mu? Destekleyip oy verdiğimiz bu yönetim bir daha ki seçime kapımıza gelirse taşlayarak göndeririz. Bize hangi hastalık bulaştı da bizi karantinaya aldılar. Yönetimden birinin evinin önü olsaydı ödeneğe bakılmaksızın 10 tane köprü yapılırdı. Sözü geçenlere nasıl hizmet yapıldığını görüyoruz oturdukları koltukların hakkını veremiyorlarsa bıraksınlar hak edenler otursun. Yapılıyorsa doğru düzgün hizmet yapılsın”
 
Özellikle öğrencilerin ve küçük çocukların okula giderken köprüyü kullanmak zorunda kaldığına dikkat çeken mahalle sakinlerinden Yaşar Çetin “çocuklarımız her sabah ve akşam bu tahta köprüden geçmek zorunda. İleriden geçmeye kalksalar çobanların köpekleri saldırıyor. Belediye evlerimize yakın bir tane köprü koysun başka bir şey istemiyoruz” dedi.
 
Çivril Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre AK Pınar Mahallesinde Yeşilbağlar sitesinin üst kısmında bulunan vatandaşların evlerine ulaşımlarını sağlayabilmesi için kurutma kanalının bazı yerlerine DSİ tarafından çelik kapak konulduğu Çivril Belediyesinin de kanal kenarına kumlama yaptığı belirtildi.
Kaynak: (ÇHA) - Yeşil Çivril Haber
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Çivril’de akaryakıt fiyatı protestosu
Denizli’nin Çivril ilçesinde üreticiler ve minibüsçü esnafı mazot fiyatlarını ve girdi maliyetlerinin...

Haberi Oku