Çivril:
banner175
Kurutma kanalına atılan büyükbaş hayvan leşi tehlike saçıyor
Neden öldüğü ve kim tarafından atıldığı bilinmeyen inek leşi, tarlalarına gelen vatandaşları koku ve mikrop kapma tehlikesi ile karşı karşıya bırakıyor.
 
Kurutma kanalına atılan hayvan leşini yemek için Karayahşiler ve Akçaköy mahallesinden çok sayıda çoban köpeğinin meraya geldiğine dikkat çeken köylüler “ölen bir hayvanı açık alan atmak büyük sorumsuzluk” diyerek tepki gösterdiler. Bölgeye daha önce de tavuk leşleri atıldığını belirten mahalle sakinleri “kurutma kanalına daha önce tavuk leşleri atılıyordu şimdi inek leşi getirip atmışlar. Hayvanın leşi sıcağında etkisiyle şişmiş ve kötü koku yayıyor. Leş kokusuna köyden köpekler geliyor leşi yiyor sonrada evine dönüyor. Bu hayvan neden öldü hastalık mı var. Burada durduğu sürece bakteri üretiyor mu bilmiyoruz. Bu leşin bir an önce buradan kaldırılması gerek. Tarlaya geldiğimizde köpekler insanlara saldırıyor” dediler. (Kaynak: Yeşil Çivril Gazetesi / Bülent Çakır)

CHP’li Belediye Meclis Üyesi Tunay Yazıcı da bölgede çok sayıda doğal alanın insan eliyle tahrip edildiğini belirtirken, “İnsan sağlığının hiçe sayıldığı Çivrilimizde gün geçmesin ki yeni bir ihmal yaşamayalım. Her gün onlarca insanın tarlasına gittiği binlerce hayvanın otladığı meralarımız bu sefer de hayvan leşleri ile kirletiliyor. Karalar mahallesi merasını molozlar ile kirlenmesine göz yumanlar Karayahşiler merasını da hayvan leşi ile kirlenmesine sessiz kalıyor. Çivril bu kadar sahipsiz kalmamalı insan sağlığı ve çevre temizliği için Karayahşiler merasının bir an önce denetlenmesi ve gerekli tedbirlerin alınması gerek. Kaymakamlık Belediye ve ilçe tarım müdürlüğü sorumluları bir an önce bulmalı ve gerekeni yapmalıdır’ dedi.

 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Çivril’de akaryakıt fiyatı protestosu
Denizli’nin Çivril ilçesinde üreticiler ve minibüsçü esnafı mazot fiyatlarını ve girdi maliyetlerinin...

Haberi Oku