Çivril:
banner175
Milyonlarca canlı öldü
Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde bir meyve suyu fabrikasının Menderes’e bıraktığı atıkların yol açtığı canlı ölümleri bölgeyi tehdit ediyor. Özpekler’in sahibi olduğu çiftlikteki 44 havuzdan balıkların neredeyse yarısı; yaklaşık 1,5 milyon adedi telef olurken, 2013 yılından bu yana 5. kez yaşanan olayda yetkililer ise kalıcı bir çözüm bulamıyor.
 
VERDİĞİ ZARAR ÇOK BÜYÜK
Yıllık 15 milyon euro ihracat yapan firma, 2013 yılından bu yana yaşanan bu durumdan dolayı 12 milyon TL zarar etti. Şeftali ve elma suyu atıklarının Dinar’da bulunan Menderes’in bir kolundan gelerek suya karışması balıkları zehirlerken, diğer canlı katliamına da yol açtı. Balıkların yanı sıra su kuşu, kurbağa ve diğer canlıları da etkiledi. Dinar’da çöplüğün yanına kurulan meyve suyu fabrikasının atıklarına herhangi bir önlem alınmazsa daha birçok canlı zarar göreceğe benziyor.
 
BAŞKAN ÇOK ÖFKELİ
Çivril ilçesi Belediye Başkanı Gürcan Güven, her 6 ayda bir meyve suyu fabrikasının atıklarından kaynaklanan böyle bir katliamın yaşandığını ifade etti. Güven, “Bu dönemlerde atıklar suyu bırakıldığında canlıları zehirliyor. Bu bizim bölgenin aynı zamanda içme suyu. Bu durumu Vali, belediye başkanımız, Dinar kaymakamlığı, Afyon valiliği, Dinar belediyesine ilettik ama bir sonuç çıkmadı. Bu konuda çok hassas ve ciddiyiz. Bakana kadar çıkacağız” diye konuştu.
 
3 YILDA 5 KEZ YAŞANDI
Özpekler Su Ürünleri Şirketi’nin yönetim kurulu üyesi Yasin Özpek, bu katliamın 5. kez yaşandığının altını çizdi. 2013 yılından bu yana bu tesis için kimsenin önlem almadığını belirten Özpek, katliamın durdurulmasını istedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Çivril’de akaryakıt fiyatı protestosu
Denizli’nin Çivril ilçesinde üreticiler ve minibüsçü esnafı mazot fiyatlarını ve girdi maliyetlerinin...

Haberi Oku