Çivril:
banner175
Son trenin 1988'de geldiği Çivril'de istasyon alanı ‘Millet Bahçesi' oluyor
Denizli valiliği Proje Koordinasyon merkezi tarafından geliştirilen ve güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından desteklenecek proje ile tren istasyonu olarak kullanılan tarihi taş bina, Sanat Yaşam Merkezi olacak.
 
İngilizlerin 1892 yılında yaptığı taş bina ve etrafındaki alanlar tamamlandığında engellilerin, kadın ve çocukların kullanımına uygun Entegre yaşam alanı olacak. Yaklaşık 5 bin metre kare alan üzerinde oluşturulacak yaşam alanı 3 milyon liraya mal olacak. Yeşil Çivril Sağ Sahil Sulama birliği binası, Zekâ ve Akıl oyunları kulübü ile depo olarak kullanılan taş bina ile parkların dâhil olacağı alanda önümüzdeki günlerde çalışmaların başlayacağı ifade edildi.
 
Yeşil Çivril Gazetesi’nin haberine göre; Çivril’in kültür değerleri, geçmişten günümüze gelenek ve göreneklerinin tanıtıldığı kısa film ile Projenin tanıtımının kamuoyu ile paylaşılacağı belirtilirken projenin tamamlanmasının ardından ilçe merkezinde ‘Millet Bahçesi’ tarzında yeni bir yaşam alanı oluşturulacağı ifade edildi.
 
Çivril’in daha Osmanlı toprağı olduğu 1892 yılında İngilizlerin yaptığı taş binalar, 2016 yılında Çivril Belediyesi’ne devredilmişti. 1988’de tren seferlerinin durduğu Çivril’de vatandaş isyan etmiş tren seferlerini geri alabilmek için mücadele etmişti.
 
Çivrilli olan CHP’li Adnan Keskin’in Ankara’da bakanlık dahil önemli görevler üstlendiği yıllarda bile tren seferleri geri verilmemişti. Yıllardır atıl vaziyette, 100 yıldan fazladır sapasağlam duran taş biraların Çivrillilerin kullanımına açılması için belediyenin yaptığı girişimler sonuç verdi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Çivril’de akaryakıt fiyatı protestosu
Denizli’nin Çivril ilçesinde üreticiler ve minibüsçü esnafı mazot fiyatlarını ve girdi maliyetlerinin...

Haberi Oku