Çivril:
banner175
Sülük para edince avcılar çevre katliamı yaptı
İddiayı, Gökgöl çevresinde yaşayan vatandaşlar gündeme getiriyor, Genç Çivril Gazetesi de haberleştiriyor. Gazetenin haberinde, vatandaşların iddialarına göre Gökgöl’de bulunan sazlık alanda sülük arayan kişiler sülükleri toplayabilmek için sazlıkları ateşe veriyor. Yanan sazlıklarla birlikte içinde barındırdığı bir çok canlı da yok ediliyor.
 
Durumdan rahatsız olan vatandaşlar; “Kimse sülük avcılığına bir şey demiyor herkes ekmeğinin derdinde. Gölde sülük yakalayarak geçim sağlayanlar var. Ama insanoğlu çok nankör. Kendisine ekmek kapısı olan göle ve canlılara zarar veriyor. Sülükleri o sazlıkları yakmadan da toplayabilirler. Ama işlerini kolaylaştırmak için yakıyorlar ve sazlıklarda yaşayan birçok canlıyı da beraberinde yakıyorlar.” dediler.
 
Yetkililere seslenen vatandaşlar; “Kaçak avcılıkla mücadele eden yetkililerin sülük avcılığını da denetim altında tutmaları gerek. Doğayı koruma bilinci olmayan gerekli eğitimlerden geçmeyen hiç kimsenin hiç bir avcılığı yapmasına izin verilmemeli. Zarar hep cahilce yapılan yanlışlardan geliyor. Göl kimsenin şahsi malı değildir. Bu göl tüm Çivrillilerin olduğu gibi aynı zamanda içinde yaşayan tüm canlılarındır. Kimsenin ne göle ne de içinde yaşayan canlılara zarar verme hakkı yoktur. Bilinçsiz insanlar tarafından gerek sulama yoluyla gerekse kaçak avcılıkla göl içinde barındırdığı canlılarla birlikte zarar görüyor. Tabir yerindeyse insanoğlu göle sülük gibi yapıştı ve kanını emiyor.” dediler.
 
Işıklı Gölü’nün yaklaşık 3 km batısında, Büyük Menderes Nehri üzerinde sazlık ve bataklıklardan oluşan yaklaşık 900 hektarlık Gökgöl Bataklığı özel koruma alanı sınırları içerisine dahil edilmiştir.
 
Su altı ve üstünde yaşayan çeşitli türde binlerce canlının yanı sıra Gölde 300 binin üzerinde kuş yaşamaktadır. Göçmen kuşlarının göç yolu üzerinde bulunan önemli ve çok değerli olan bu gölün korunmaya ihtiyacı vardır.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Çivril’de akaryakıt fiyatı protestosu
Denizli’nin Çivril ilçesinde üreticiler ve minibüsçü esnafı mazot fiyatlarını ve girdi maliyetlerinin...

Haberi Oku