DTO ile Ekonomi:
banner175
2020'nin ürünleri, ilk kez Heimtextil'de görücüye çıktı
Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan ile 90 kişilik Denizli heyetini, Frankfurt’ta AK Parti Grup Başkan Vekili ve Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan ile TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Denizli Milletvekili Sanayici İş Adamı Şahin Tin karşıladı. Başkan Erdoğan, milletvekilleri ve heyettekilerle, Denizlili firmaların stantlarını ziyaret etti.
 
 
DTO Başkanı Uğur Erdoğan, fuar alanındaki tekstilci Denizlililer’i ziyaretinin yanı sıra Türkiye Otomobil Girişimcileri Grubu’nda da yer alan “5 Babayiğit”ten biri, Denizlili Tekstilci İş Adamı, VESTEL’in sahibi Sanayici Ahmet Nazif Zorlu ile de görüştü. Ayrıca, uydudan yayın yapan Denizli’nin televizyon kanallarının canlı programlarına katılıp sorularını yanıtladı. Denizli’deki ticari hayat, iş aleminin durumu ve beklentileri, ekonominin gidişatı, son gelişmeler ve Heimtextil Fuarı ile DTO Frankfurt Tekstil Sektörü İş Gezisi’ne dair düşüncelerini paylaştı.
 
DTO Başkanı Uğur Erdoğan, en önemli hizmetlerinden birinin üyelerinin icra ettikleri meslekteki yenilikleri takip edebilecekleri ve yeni pazarlar bulmak için ürünlerini gösterebilecekleri organizasyonlara katılımlarını kolaylaştırmak ve çoğaltmak olduğunu söyledi.
 
DTO BAŞKANI ERDOĞAN: “90 TEKSTİLCİMİZLE, FRANKFURT’TAYIZ”
 
Denizli Ticaret Odası üyelerini, yurt içi ve yurt dışı fuarlara götürdüklerini anımsatan Başkan Erdoğan, “KOSGEB tarafından desteklenen organizasyonumuz Frankfurt Tekstil Sektörü İş Gezisi’ni gerçekleştiriyoruz. Frankfurt’taki MÜSİAD Şubesi’nin yanı sıra Heimtextil Fuarı’nı ziyaret edeceğiz. Uluslararası tekstil fuarına, Denizli iş dünyamızdan 90 kişilik bir heyetle katıldık. Üyelerimizi bu kez de KOSGEB desteğiyle Almanya’ya götürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. DTO Frankfurt Tekstil Sektörü İş Gezisi’nde emeği, desteği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.
 
BAŞKAN ERDOĞAN: “DENİZLİ’DEN 71 FİRMAMIZ, HEIMTEXTIL’DE STANT AÇTI”
 
DTO Başkanı Erdoğan ayrıca, Denizli’nin üretim ve ihracatının yoğunluğunun tekstil ve hazır giyime dayandığını, bu sebeple de Heimtextil Fuarı’nın öneminin aşikâr olduğunu vurguladı. Başkan Erdoğan, “Yeni ürünlerimizi en iyi şekilde sergileyebildiğimiz, daha geniş bir portföye tanıtabildiğimiz, müşterilerimizle birebir temas kurabildiğimiz ve dış ticaretimize en fazla katkı sağladığımız fuarların başında Heimtextil gelmektedir. Bu sene, Frankfurt’ta 71 firmamız stant açtı. Denizli Ticaret Odası olarak, her yıl üyelerimizin ve firmalarımızın yanında olup, onlara güç vermek için biz de bu büyük organizasyona katılıyor, Denizlili tekstilcilerimizin stantlarını tek tek ziyaret ediyoruz.” dedi.
 
DTO’DAN TEKSTİL SEKTÖRÜNÜN YENİLİK VE MARKALAŞMASINA 5 MİLYON EURO’LUK DESTEK
 
Bu arada, “Bu yıl, yenilik ve markalaşma konusunda yapacağımız atılımların, Denizli’yi tekstil konusunda çok farklı bir boyuta taşıyacağına eminiz.” diyerek 2020’nin yenilikçi fikirler ile projelerin yılı olacağının altını çizen Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: “2020’yi, ‘Denizli yılı’ ilan ettik… Bu kapsamda, Denizli Ticaret Odası olarak, şehrimizi moda ve tasarımın merkezi haline getirmek için çalışmalar yürüteceğiz. Bunlardan biri olan Avrupa Birliği’nden hibe sağladığımız 5 Milyon Euro bütçeli Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projemizi, hayata geçiriyoruz. Projemizin, ihracatımızın ve ekonomimizin bel kemiği niteliğindeki tekstilcilerimizin gücüne güç katacağına inanıyorum. Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde, 1000 metrekarelik kapalı bir alan ayarladık. Orada açacağımız merkezimiz, yeni fikirler ve yenilikçi ürünler için büyük bir fırsat oluşturacak.”
 
ALMANYA’DAKİ TÜRK İŞ ADAMLARIYLA DA GÖRÜŞECEKLER
 
DTO Heyeti, Frankfurt Tekstil Sektörü İş Gezisi kapsamında Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)’nin Frankfurt Şubesi’ni ziyaret edip Türk iş adamlarıyla görüşecek. Ayrıca, Heimtextil Fuarı’nda stant açan Denizlili firmaları ziyaret edecek ve firmaların yeni ürünleri ile tasarımlarını yerinde görüp inceleyecek.
 
7-10 Ocak 2020 tarihlerindeki fuarda, yeni yılın ilk tasarımları ile ürünlerini sergileyip görücüye çıkaracak Denizlili tekstilciler, farklı ülkelerden gelen alıcılarla ikili görüşmeler gerçekleştirecek.
 
Yurt dışı ve yurt içi fuar organizasyonlarıyla adından sıkça söz ettiren Denizli Ticaret Odası, “tekstilde sektörün kalbinin attığı yer” olarak bilinen Heimtextil Fuarı’nın yapıldığı Frankfurt’a giden üyelerine, böylelikle bu yıl ilk kez KOSGEB desteği kolaylığı da sağladı.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Başkan Erdoğan, üyelerine gidiyor ve dinliyor
Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, üyelerini iş yerlerinde ziyaret ederek dinliyor; sektörlerini...

Haberi Oku