DTO ile Ekonomi:
banner175
Denizli 2. Emlak ve Yapı Endüstri Fuarı DEYEF Açıldı
İlki geçen yıl düzenlenen ve büyük beğeni toplayan DEYEF – Denizli 2. Emlak ve Yapı Endüstri Fuarı, 1 yıl aradan sonra yeniden aynı yerde kapılarını ziyaretçilerine açtı. Denizli Büyükşehir Belediyesi EGS Park Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki açılış törenine, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ve Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli İnşaat Malzemesi Satıcısı İş Adamları Derneği (DİMSİAD) Başkanı Murat Tuncer, fuardaki firmaların yetkilileri ile çalışanlarının yanı sıra çok sayıda basın mensubu katıldı.
 
HIZARCIOĞLU: “EV ALACAKLAR İLE EVİNİ YENİLEYECEKLER İÇİN BÜYÜK FIRSAT”
Fuarı düzenleyen İZGİ Fuarcılık Sorumlusu Mustafa Kemal Hızarcıoğlu, katılımcılar ile davetlilere ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür etti. Denizlililer’i, fuarlarına davet etti. Hızarcıoğlu, “Denizli’nin bölgesel fuarlara ev sahipliği yapabilmesi için, DEYEF önemli bir organizasyondur. Bu organizasyonun büyüyerek yaşaması için tüm Denizli halkının sahip çıkması ve ziyaret etmesi gerekir. Bu fuar, alıcılar açısından, büyük firmaların sunduğu avantajları fırsata çevirme zamanıdır.” dedi.
 
DTO, KONUT FAİZLERİNDE DÜĞMEYE İLK BASANDI
İlgili sektörlerin motivasyonunu artırıp, işlerine ivme kazandıracağına inandığını söylediği DEYEF’in hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen DTO Başkanı Uğur Erdoğan ise, Haziran’da başlattıkları DTO’dan Herkes İçin Konut Desteği başlıklı kampanyalarını hatırlattı. Konuşmasının başında konut sektöründeki en büyük sıkıntılardan biri olan faizlerin düşürülmesiyle ilgili düğmeye basan ilk isim olmalarından duydukları mutluluğu paylaşan Başkan Erdoğan, bu sayede piyasalara yön verdiklerini görmenin gururunu yaşadıklarını vurguladı. Erdoğan, “Aylar öncesinde, herkesten önce DTO’dan Herkes İçin Konut Desteği adı altında bir kampanya başlattık… Denizli’deki bankalarla, üyelerimize 0,98’den başlayan oranlarla kredi imkânı sağlayacak bir protokol imzaladık. Bu sayede, sektördeki ilgiyi ve algıyı tazeleyip artırarak, arza hazır konut stokuna olan talebi harekete geçirdik. Piyasalara, 120 milyon TL’lik önemli bir finansal hareketlilik getirdik. Biz, 4 aylık sıkı bir hazırlığın ardından, geçen haziranda bu projeyi yürürlüğe sokmuştuk. Bizden aylar sonra da, başta Merkez Bankası ve kamu bankaları olmak üzere ardından da özel bankalar, yurt genelinde benzer indirimler başlattı. Cumhurbaşkanımızın ve hükümetin yapmış olduğu çalışmalarla, Merkez Bankası’nın üst üste gelen faiz indirimleriyle birlikte, kamu ile özel bankalar da faiz indirimine gitti. Bunun emlak ve gayrimenkul sektörlerine kısa sürede olumlu yansımaları oldu. Tüketiciler, yeniden konut firmalarının kapılarını çalmaya başladı. Kısa adıyla DEYEF ya da Denizli 2’nci Emlak ve Yapı Endüstri Fuarımız da böyle bir süreçte gerçekleştiriliyor. Faizlerin düşüşünü fırsata çevirmek isteyen tüketiciler ile satıcılarımız için, yeni bir avantaj daha sağlayacaktır. İnşaat, emlak ve yapı fuarları, bizim için önemli… Çünkü, bu sektörler Denizli ekonomisinin temel dinamiklerinden. Biz de o nedenle, bu girişimi destekledik. İzgi Fuarcılık Sorumlusu Mustafa Kemal Hızarcıoğlu ile firmalarımızı kutluyorum. Organizasyonun, beklentilerin üstünde başarılı ve bereketli olmasını diliyorum.” dedi.
DİMSİAD BAŞKANI TUNCER: “BU FUAR, ALANINDA TEKTİR”
Fuardaki hedeflerinin sadece Denizli olmadığını dile getiren DİMSİAD Başkanı Murat Tuncer ise, “Bu işe başlarken, asıl amacımız, bölgesinin en iyi ili olarak inşaat sektöründe öncü bir şehir olarak bölgemize hitap eden bir fuar oluşturmaktı. Bu bölgede inşaat ile ilgili çok büyük bir fuar yok. Biz bunu yapabiliriz diye düşündük ve inandık. Türkiye’deki yapıcıları ve malzemecileri bir araya toplayan bir fuar oluşturduk. Alanında tek. Bizi bugüne kadar hiç yalnız bırakmayan Denizli Ticaret Odası Başkanı Sayın Uğur Erdoğan’a da desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.” diye konuştu.
 
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ZOLAN, BAŞKAN ERDOĞAN’I KUTLADI
“DTO Başkanımız Uğur Erdoğan’ın olağanüstü gayreti var. Başlangıçlar zordur.  Ancak, onlar, bu işi başardılar. Hayırlı olsun” diyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da, Denizli’nin her geçen gün büyüdüğüne dikkat çekti. Başkan Zolan, “Denizli, nereden nereye geldi… Hedeflerimiz büyüktü; sorunları bir bir çözerek belli bir noktaya geldik. Tabi ki daha alacağımız mesafeler var. Denizli, bir merkez olsun; özellikle de fuarların yapıldığı bir şehir olsun istiyoruz. Bununla ilgili uzun yıllarıdır gayretimiz var. Gayretleri dolayısıyla İzgi Fuarcılık, DİMSİAD, Ticaret Odası’na çok teşekkür ediyorum. Başkanımız Uğur Erdoğan’ın da olağanüstü gayreti var. Başta onlar olmak üzere, yapı ve emlak sektöründe emek veren, gayret gösteren işçimizden mühendisimize, müteahhidimizden mimarımıza kadar ne kadar ter akıtan, adım atıp bu camiaya katkı sağlayan kim varsa kutluyor, çok teşekkür ediyorum.” dedi.
 
BAŞKAN ERDOĞAN’A PLAKET VERİP TEŞEKKÜR ETTİLER
İZGİ Fuarcılık ile DEYEF’te yer alan firmalar, DTO Başkanı Erdoğan’a plaket vererek teşekkür etti. Başkan Erdoğan bu arada diğer protokol üyeleriyle birlikte, TMMOB Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nin sergisini de açtı.
Bu yıl “Düşlediğiniz Ev, Eviniz İçin Düşlediğiniz Her Şey’’ sloganıyla hazırlanan fuar, kendi alanında Türkiye’nin ilk ve tek fuarı olma özelliğini koruyor. Aralarında Denizli Ticaret Odası, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Merkezefendi Belediyesi ile sektördeki Denizli’nin lider firmalarından Ateş Gayrimenkul ve Şahanlar Group’un yanı sıra Nebioğlu İnşaat, Towers İnşaat, Alsaş Alüminyum, Doğrucam gibi 30 farklı ismin stantlarının yer aldığı fuar, ev alacaklar ile evini yenileyeceklere büyük avantajlar sunacak.
Fuar, ücretsiz ziyaret edilebilecek. 28-29 Eylül’de 10.00 – 19.00 saatleri arasında açık kalacak fuarda, konut projeleri, prefabrik yapılar, banyo ve mutfak ürünleri, akıllı ev teknolojileri, güvenlik sistemleri, aydınlatma ve elektrik ürünleri, yalıtım ürünleri, mobilya bahçe ve peyzaj ürünleri gibi birçok ürün sergilenecek.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Başkan Erdoğan, üyelerine gidiyor ve dinliyor
Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, üyelerini iş yerlerinde ziyaret ederek dinliyor; sektörlerini...

Haberi Oku