DTO ile Ekonomi:
banner175
DTO Başkanı Erdoğan, Büyükelçi'ye Denizli Horozu Hediye Etti
Makamdaki görüşmenin ardından DTO Meclis Salonu’ndaki geniş katılımlı toplantıya geçildi. Burada Denizlili iş insanları ile buluşan ve iki ülke arasındaki iş birliği ile yatırım imkanlarını anlatan Ukrayna Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha ile DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan arasındaki samimi diyalog, dikkatli gözlerden kaçmadı.

DENİZLİ’Yİ ANLATAN FİLMİ DİKKATLE İZLEDİ

Büyükelçi Sybiha’ya, toplantının hemen başında, tarımdan termal sağlık ve turizme, sanayiden ihracata kadar tüm zenginlikleriyle Denizli’yi anlatan kısa bir film izlettirildi.

Tanıtım filminin ardından konuşmalara geçildi. Sunumunun başında organizasyondan dolayı Başkan Erdoğan’a teşekkür eden, sonunda da bir teşekkür belgesi takdim eden Büyükelçi Sybiha, konuşmasına 10 dakika kadar önce ikisi arasında yaşanan diyaloğu anlatarak başladı. Salondakilerin de dikkatle dinlediği diyaloğun mekânı ise, Başkan Erdoğan’ın konuğunu ilk kabul ettiği yer olan başkanlık makamı katıydı.

BAŞKAN ERDOĞAN’A SUNUMU VE İLGİSİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR ETTİ

Büyükelçi Sybiha, salondakilere orada yaşananları anlattı… Ondan önce de Denizli Ticaret Odası’nda bulunmaktan ve organizasyondan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirip, DTO Başkanı Uğur Erdoğan’a teşekkür etti. Sybiha, “Sayın Erdoğan, size bu sunum için teşekkür ediyorum. Bu konuşmanızı dinleyince, bilmediğim birçok şey bulunduğunu ve ülkelerimizin verimli bir iş birliği kurabileceğini gördüm. Onun için size özellikle teşekkür ederim.” dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN: “HER HOROZ EVİNDE, DENİZLİ HOROZU İSE HER YERDE ÖTER”

Büyükelçi Sybiha, ziyaretinin anısına kendisine verilen hediyeyi de hatırlattı ve salondakilerin de dikkat kesildiği oldukça ilginç bir diyaloğa imza attı. Sybiha, “Makamınızda bana bir hediye verdiniz; bu, benim için iş birliğimizin başlama noktası oldu. Onun bir sembolüydü.” deyince, Başkan Erdoğan da kendisine “Ondaki bir eksikliğe dikkat çekmiştiniz… Ona bir de Denizli Horozu ekleteceğiz” diyerek cevap verdi. Bu diyalog, taraflar arasında gülüşmelere de neden oldu.

BÜYÜKELÇİ SYBİHA: “DEMEK Kİ DENİZLİ İŞ DÜNYASI DÜNYANIN HER YERİNDE İŞ YAPABİLİR”

Bunun üzerine Büyükelçi Sybiha ise “Onu alırken ‘Her horoz evinde, Denizli Horozu ise dünyanın her yerinde öter’ demiştiniz. O aklımda kaldı. Bu benim açımdan önemli bir semboldür. Demek ki Denizli iş

dünyası dünyanın her yerinde iş yapabilir, çalışabilir; özellikle de Ukrayna’da. Türkçe bilmediğim için yanımda tercümanım var; bunun için sizlerden özür dilerim. Ancak, bugün ben Türkçe bir kelime öğrendim; o da horoz. Ekibim de yeni bir kelime öğrenmiş oldu. Şunu da anladım ki bir daha ki gelişime Türkçe’yi daha iyi öğrenebileceğim.” dedi.

Büyükelçi Sybiha’nın bu sözleri, salondakilerden alkış aldı.

BÜYÜKELÇİ SYBİHA’NIN “HOROZ KELİMESİNİ ÖĞRENDİM” DEMESİ ALKIŞLANDI

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Ukrayna Büyükelçisi Sybiha’yı, şehrin sembolü olan Denizli horozunun biblosunu hediye ederek uğurladı.
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Başkan Erdoğan, üyelerine gidiyor ve dinliyor
Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, üyelerini iş yerlerinde ziyaret ederek dinliyor; sektörlerini...

Haberi Oku