DTO ile Ekonomi:
banner175
DTO Başkanı Erdoğan: Heimtextil'de Denizli'nin şaheser niteliğindeki eserlerine ilgi büyük
Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, DTO Meclis Başkanı Salih Sarıkaya, Denizli Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Hasan Aracı, Denizli Milletvekilleri AK Parti Grup Başkan Vekili Av. Cahit Özkan ile TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Katip Üyesi Denizlili Sanayici ve İş Adamı Şahin Tin ve Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Ahmet Taş ile birlikte, Denizli’den Frankfurt’taki Heimtextil 2020 Fuarı’na katılan firmaların stantlarına kadar uğrayıp yetkililerini ziyaret etti. Başkan Erdoğan ile Milletvekilleri Özkan ve Tin, Denizli’nin uydudan yayın yapan televizyon kanallarının canlı yayınlarına da katılarak, izlenimlerini aktarıp, sorularını yanıtladı.
 


DTO HEYETİ, HEIMTEKSTIL FUARI’NDA DA ÜYELERİNİN YANINDAYDI
Fuarı değerlendiren Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli’nin ağırlıklı olarak Avrupa Birliği ülkelerine ihracat yaptığını anımsatarak, “Heimtextil Fuarı, uluslararası markalaşmış, önemli bir organizasyon. Ayrıca, Avrupa Birliği ülkeleri ile özellikle de Almanya, ihracatımızın kalbi durumunda. Onun için, Denizli olarak, hem stant anlamında hem de katılım anlamında her geçen gün bir önceki yıla göre buradaki varlığımızı arttırıyoruz. Bizler de Denizli heyeti olarak, ihracatçımızın yanında olmak, istişare etmek, güç vermek ve motive etmek için her yıl bu fuara geliyoruz. En çok devlet destekli fuar organizasyonu yapan bir kurum olarak Denizli Ticaret Odası, yine bir ilke imza attı ve bu sene 90 kişilik kalabalık bir heyetle Frankfurt’a geldi. Denizli’mizden Almanya’ya gelen üyelerimiz, buradaki iş alemi mensupları ve MÜSİAD Hessen Şubesi üyesi iş insanları ile görüşmelerde bulunacak. Bizim asli amacımız, Denizli ve ülke ihracatımız ile istihdamımızı arttırmak. Denizli'yi vizyon şehir yapmak. Denizli'nin var olan gücünü daha da çoğaltmak. Dilerim, iş dünyamız için başarılı bir fuar, bereketli bir yıl olur.” dedi.
 
ERDOĞAN: “2020, DENİZLİ YILI OLACAK”
“2020, Denizli yılıdır.” hatırlatmasında da bulunan Başkan Erdoğan, değerlendirmesini şöyle sürdürdü: “Denizli'mizin en büyük sivil toplum kuruluşu olarak, Denizli yılı ilan ettiğimiz 2020’de de sanayicimizin ve Denizli'mizin yanında olacağız. Gece gündüz demeden çalışacak, performansımızı daha da artıracağız. Bu yıl her ayın 20'sinde farklı organizasyonlar ve tanıtımlar gerçekleştireceğiz. Denizli'mizde, turizmi ve ihracatımızı arttırma noktasında eğitimlerimiz olacak. Özellikle üyelerimizin bu konulara dikkatini çekecek ve işlerine katkı sağlayabilecek faaliyetler ortaya koyacağız. 2020’nin, 2019'dan daha güçlü ve daha katma değerli bir yıl olması için ekibimizle uzun bir süredir hazırlanıyoruz. Denizli Ticaret Odası olarak hep ilkleri yapıyoruz. Bu da bir ilk olacak. Sayın Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Milletvekillerimiz ve Önceki Dönem Bakanlarımızla birlikte, 2020'nin daha faydalı bir yıl olması ve Denizli’mizin daha güçlü ve önemli hale gelmesi için kolları sıvadık. Ülke sınırlarını da aşıp Denizli’mizin her geçen gün ününü daha da artırıp konumunu yükselteceğiz. Facebook'u getiriyoruz. Yerini ayarladık; artık Denizli’de bir teknoloji üssü olacak. İnovatif ürünlerin çoğaldığı bir tekstil üretimine geçme noktasında da %100’ü Avrupa Birliği destekli, 5 milyon Euro'luk hibe alan Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projemizi gerçekleştiriyoruz. Şu an makina ihalesine hazırlanıyoruz.”
 
BAŞKAN ERDOĞAN: “BAŞARIMIZIN MİMARI, EL BİRLİĞİYLE HAREKET ETMEK; İYİ ORGANİZASYON, EKİP RUHU VE TAKIM ÇALIŞMASIDIR”
Öte yandan, yaptıkları tüm güzel işlerin hepsinin arkasında öncelikle birliktelik ve dayanışma sonra da bir ekip ruhu ve takım çalışması yattığına dikkat çeken DTO Başkanı Uğur Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: Bu arada, Denizli Ticaret Odası kafilemizi Almanya'da bir an olsun yalnız bırakmayan, Heimtextil 2020'deki üyelerimiz ile firmalarımıza her türlü desteği vererek işimizi kolaylaştırıp bizlere önemli bir katkı sağlayan Frankfurt Başkonsolosumuz sayın Burak Karartı ile Ticaret Bakanlığımızdan Frankfurt Ticaret Ataşemiz sayın Tansu Günendi'ye, ülkemiz ve Denizli sanayisi adına teşekkür ederim. Ayrıca, özellikle MÜSİAD Hessen Şubesi Başkanı Muhsin Kıdık ile yönetimine de sıcak ilgilerinden, dostluklarından ve desteklerinden dolayı, Denizli iş dünyamız adına teşekkür eder, çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar dilerim.”   
 
MİLLETVEKİLİ TİN: “DENİZLİ’NİN BİRLİKTELİĞİ, BURAYA DA YANSIDI”
Milletvekili Şahin Tin, Denizli’nin birlik ve beraberliğinin önemine işaret ederek, “Öncelikle, Denizli Ticaret Odamızın çalışkan Başkanı Uğur Erdoğan ile yönetimini, buradaki gibi yıl boyunca sürdürdükleri başarılı faaliyetlerinden dolayı kutluyorum. Denizli Ticaret Odası’nın oluşturduğu heyetimizle birlikte, bizler de fuardaki Denizlili firmaları ziyaret ettik. Şehrimizden 71 firmamız var; hepsinin de temsilcilerinin yüzü gülüyor. Bu büyük organizasyon, bu yıl tekstil ihracatımızın artmasına önemli bir katkı sağlayacaktır. Almanya, Avrupa’da ticaretin merkezi; Heimtextil de tekstilcilerimiz için çok önemli bir fuar. Ama artık Türkiye’nin merkez olması gerekir. İstanbul Havalimanı çevresinde büyük bir fuar alanı oluşturulmalı; böylelikle dünyanın 7 kıtasından ülkemize geleceklerdir. Biz bu konuda gücümüz ve imkânımız ölçüsünde çalışmalar yapıyoruz.” dedi.  
Ayrıca, 2020’nin Denizli’nin atağa geçtiği bir yıl olacağını belirten Milletvekili Tin, tüm kamu ve sivil toplum kuruluşlarıyla, yıla özel etkinlikler yapacaklarını da sözlerine ekledi.
 
MİLLETVEKİLİ ÖZKAN: “DENİZLİLİ ÜRETİCİLERİMİZ, HEİMTEKSTİL’DE YİNE DESTAN YAZDI”
Denizli Milletvekili ve AK Parti Grup Başkan Vekili Av. Cahit Özkan ise, Denizli’nin üretim ve markalaşma sürecini iyi yönetmesiyle, dünya ile rekabet edebilir hale geldiğini söyledi. Fuardaki Denizlili stantları ziyaret ederken çok yoğun olduklarını gözlemlediklerini de dile getiren Özkan, “Firmalarımızın, bir taraftan bizi ağırlarken diğer taraftan da müşterileriyle ilgilendiklerini gördük ve mutluluk duyduk. Denizlili sanayicilerimiz ve üreticilerimiz, katma değeri yüksek ürünleriyle ihracatımızı arttırmaktadırlar. Albenisi, modelinden ambalajına kadar tasarımı, göz kamaştıran stantları ve ürünlerinin kalitesiyle, Denizlili üreticilerimiz Heimtekstil’de yine destan yazdı. Denizli’miz ve ülkemiz, inovasyonda, Ar-Ge’de ve yüksek katma değerli ürünlerde, iddialı bir hale geldi. Dünya ile rekabet ediyoruz. Bu sayede, çok yakında ülkemizi tüm dünyada parlayan bir yıldız hale getireceğimizden en ufak kuşkumuz yok. Çabalarından dolayı, gerek ihracatçılarımızı gerekse Denizli Ticaret Odamızın çok değerli Başkanı Uğur Erdoğan ile yönetimine teşekkür ediyor, oldukça başarılı bu güzel organizasyon için kutluyorum.” diye konuştu.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Başkan Erdoğan, üyelerine gidiyor ve dinliyor
Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, üyelerini iş yerlerinde ziyaret ederek dinliyor; sektörlerini...

Haberi Oku