DTO ile Ekonomi:
banner175
DTO Başkanı Erdoğan, üyelerin taleplerini Ankara'ya iletiyor

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, odanın haftalık olağan yönetim kurulu toplantısını, korona virüs salgını tedbirleri nedeniyle, sanal ortamda yaptı. Video konferans bağlantısıyla bir araya getirdiği yönetim kurulu üyelerine, son toplantılarından bu yana meydana gelen gelişmeler ve korona virüsle mücadele kapsamında yürüttükleri çalımlara hakkında bilgilendirdi.
 
İKİ ÖNEMLİ TOPLANTIDA DENİZLİ’NİN SESİ OLDU
 
Geride kalan sürede Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun önce ülke genelindeki 365 oda ve borsanın yönetim kurulu başkanlarını hemen ardından da TOBB Ticaret Odaları Konseyi üyelerini topladığını anlatan Başkan Erdoğan, “Her iki toplantıda da ana gündem maddesi korona virüsün ekonomiye etkilerini azaltmak için yapılabileceklerdi. Gerek üyelerimizin gerekse Denizli iş dünyasının istek, beklenti ve sıkıntıları ile şu ana kadar bu kapsamda yürüttüğümüz tüm çalışmaları dile getirdiğim toplantının oldukça verimli geçtiğine inanıyorum. 28 Marttan bugüne kadar yaklaşık 40 kalem talep takip edilerek yerine getirilmiş, şu anda da 20 kadar istek üzerinde çalışılmaktadır. İllerde bizler, Ankara’da da TOBB Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu, bu yönde büyük bir çaba harcamakta. Toplantıda sıkıntılarımızın genelinin aynı olduğunu gördük. DTO olarak, daha çok KOBİ niteliğindeki işletmelerimiz ile küçük esnafın dertlerine çare olmaya çalışıyoruz. Bu anlamda da iyi planlanmış bir Nefes Kredisi imkanının bir an önce yürürlüğe sokulmasını istiyoruz. Bunu, toplantıda da dile getirdim ve bu konuda kapsamlı bir hazırlığın devam ettiğini öğrendim. Önümüzdeki günlerde bu yönde bir adım atılacağı müjdesini de aldım.” dedi.
 
AK PARTİ GRUP BAŞKAN VEKİLİ ÖZKAN, DTO YÖNETİMİNİ DİNLEDİ
 
Başkan Erdoğan, DTO Yönetim Kurulu üyelerinin gündeme dair görüşlerini de dinledikten sonra, toplantıya Ankara’dan AK Parti Grup Başkan Vekili Av. Cahit Özkan da katıldı. Özkan, bir süredir toplumun tüm kesimleriyle bugün olduğu gibi video konferans ortamında buluşmaya çalıştığını ve görüş, öneri ve isteklerini dinlediğini, hükümetlerinin bu anlamda bugüne kadar neler yaptığını dile getirdiğini de anlattı. Başkan Erdoğan, Özkan’a kısaca DTO bünyesinde yürüttükleri çalışmaları aktardıktan sonra bekleyen ve takip ettikleri konuları ifade etti ve bunların çözüme kavuşturulması için yardım talep etti. DTO Yönetim Kurulu üyeleri de merak ettikleri konularda sorular sordular ve kendilerine yansıyan konuları aktardılar.
 
TALEPLERİ TEK TEK NOT ALDI; KOLLARI SIVADI
 
Taleplerin hepsini tek tek not aldığını ve kısa zamanda karşılık bulması için var gücüyle çalışacağını söyleyen AK Parti Grup Başkan Vekili Av. Cahit Özkan, oturumdan, toplantıdaki ortam ve şehrin önde gelen isimleriyle fikir alışverişinden büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek ayrıldı. Kendisine böyle bir imkân verildiği için teşekkür etti. Başkan Erdoğan da, Özkan’a ilgilerinden dolayı teşekkür etti.
 
GENÇ MÜSİAD ÜYELERİNE TECRÜBE AKTARIMINDA BULUNDU
 
Korona virüs salgını nedeniyle çalışmaların daha da zorlaştığı bir dönemden geçilmesine rağmen sivil toplum kuruluşlarının bilgi paylaşımıyla ilgili taleplerini de göz ardı etmeyip geri çevirmeyen Başkan Erdoğan, talep üzerine Genç Müsiad Denizli üyeleri ile de video konferans ortamında bir söyleşi düzenledi. Genç Müsiad üyesi iş insanlarını, TOBB nezdinde sürdürülen çalışmalar hakkında bilgilendirmekle kalmadı, sorularını da yanıtladı. Konuşmasında gençlerin iş dünyasında söz sahibi olmasını çok önemsediğini vurgulayan Erdoğan, onların dinamizminin Türkiye’nin yarınlarının teminatı olduğunu söyledi. Denizli’deki yeni kuşak iş insanlarının şehrin potansiyelini iş gücü ve ekonomiye dönüştürerek geçmiştekilerden daha büyük başarılara imza atacağından en ufak şüphe duymadığının da altını çizdi. Bunun için Denizli Ticaret Odası ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak her türlü katkıyı sağlamaya çalıştıklarını belirtti.
 
GENÇLER, BAŞKAN ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR ETTİLER
 
Başkan Erdoğan, tecrübe aktarımında bulunduğu Genç Müsiad üyelerinin ticaret, sanayi, ekonomi, Denizli ve korona virüsle mücadele çalışmaları hakkındaki sorularını da cevapladı.
Grubu adına konuşan Denizli Ticaret Odası TOBB Denizli İl Genç Girişimciler İcra Komitesi Üyesi de olan Genç Müsiad Denizli Başkanı Yunus Çiftçi ise, söyleşiden büyük keyif duyduklarını ifade ederek, Başkan Erdoğan’a teşekkür etti. Ayrıca, Genç Müsiad’lılar olarak, kendilerine duyulan güvene layık olmak için var güçleriyle çalışacaklarına dair Başkan Erdoğan’a söz verdi.
 

banner209
Anahtar Kelimeler
DenizliDenizligüncelDTO
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Başkan Erdoğan, üyelerine gidiyor ve dinliyor
Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, üyelerini iş yerlerinde ziyaret ederek dinliyor; sektörlerini...

Haberi Oku