DTO ile Ekonomi:
banner175
DTO Başkanı Erdoğan'dan 2018 değerlendirmesi
Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, La Riva Cafe’de düzenlediği toplantı ile yılın değerlendirmesini yaptı. DTO Başkanı Erdoğan, 2018 yılında Denizli’ye yabancı yatırımın ilgisinin artığını belirtti. Son 2 yılda kurulan 73 yabancı şirket ile Denizli’de yabancı ortak şirket sayısının 128’e yükseldiğini belirten Başkan Erdoğan, ekonomik veriler açısından çok önemli rakamlar olduğunu vurguladı.  Denizli Ticaret Odası’na üye işyeri sayısının 17 bini aştığını dile getiren Başkan Erdoğan, “Nefes kredileri ile üyelerimize 168 milyon liralık finans desteği sağladık. Teknik tekstile dönüşüm için AB’den aldığımız 65 milyon liralık bütçe ile bu alanda ciddi bir çalışma başlatıldı. Bu miktarda destek alan projeyi ortaya koyan TOBB’a bağlı iki odadan biri olmayı başardık” diye konuştu.  TO Başkanı Erdoğan, “Eximbank’tan 425 milyon dolar kredi kullandırıldı, 725 milyon dolar sigorta desteği sağlandı. 5 binden fazla firmamıza 5 milyar 169 milyon dolar KGF fonu aktarılmasına da vesile olduk” dedi.
 
DTO’NUN HİZMETLERİ
Denizli Ticaret Odası olarak TOBB’un A sınıfı Oda Belgesi’ni aldıklarını ifade eden Erdoğan, AB bürosu başta olmak üzere birçok eğitimcinin bölgede danışmanlık hizmeti verdiğini söyledi. Üyelerinin gelişimlerini sağlamak ve yenilenen teknolojiye ayak uydurmalarına katkı koyabilmek amacıyla faaliyetlerine aralıksız devam ettiklerini dile getiren Erdoğan, 300’e yakın firmanın uluslar arası ve ulusal fuarlara katılmalarına destek olduklarını dile getirdi. 2019 için belirlenen yeni asgari ücreti de değerlendiren DTO Başkanı Erdoğan, yüzde 26’lık artışı işçi kesimi adına olumlu bulduklarını söyledi. Ancak bu durumun iş alemi açısından hiç de kolay olmadığını belirten Erdoğan, “İnşallah asgari ücret üzerindeki vergiler konusunda devletimiz de yeni düzenlemeler yapar. Bizim insanımız bunun da üstesinden gelir” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Başkan Erdoğan, üyelerine gidiyor ve dinliyor
Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, üyelerini iş yerlerinde ziyaret ederek dinliyor; sektörlerini...

Haberi Oku