DTO ile Ekonomi:
banner175
DTO Başkanı Erdoğan'dan ‘Kadın İstihdamı Projesine başvurun' çağrısı
DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan ile bir araya gelen SGK Denizli İl Müdürü Abdullah Mersin, SGK Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanı Bahattin Topuksak ve beraberindeki Women UP Takım Lideri Dilşad Taşkın Kuveloğlu, Women UP Yerel Takım Lideri Gülhan Özgür, Women UP İletişim Uzmanı Sabri Emre Türker ve SGK Sosyal Güvenlik Uzmanı Burcu Abay, Başkan Erdoğan’ı projeleri hakkında bilgilendirdi.
 
TOPUKSAK: “7 İL PİLOT İLDEN BİRİ DE DENİZLİ”
Görüşmelerinde, Avrupa Birliği (AB) destekli 29,5 milyon Euro’luk Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi hakkında detaylı bilgi veren SGK Daire Başkanı Topuksak, bölgesel farklılıklara göre kadın işverenlerin yoğunluğu dikkate alınarak Denizli, Ankara, İstanbul, Aydın, Samsun, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa illerinin pilot olarak belirlendiğini söyledi. Topuksak, “Bu projeyle, kadın girişimcilere ait küçük ölçekli genç işletmelerdeki kadın istihdamının desteklenmesini amaçladık. İş yerini 5 Mart 2012’den sonra açmış olan ve en fazla 9 işçi çalıştıran kadın girişimcilerimiz, işletmelerinde yeni bir kadın istihdam etmeleri halinde asgari ücretin net tutarına kadar 20 ay hibe desteği alabilecekler. Başvuruları 21 şubatta alınmaya başlandı. Bu projemizden, Denizli’de 400 kadın işverenimiz ile 400 kadın çalışanımız yararlanabilecek” diye konuştu.
 
BAŞKAN ERDOĞAN: “KADIN GİRİŞİMCİLERİMİZ, BU FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRSİN”
Yeni projenin ilave istihdam sağlamak isteyen kadın girişimciler için çok önemli olduğunu dile getiren DTO Başkanı Uğur Erdoğan ise, “Kadın girişimcilerimiz ve çalışanları için yeni bir projenin daha hayata geçmesi bizleri çok mutlu etmektedir. Yanlarında kadın istihdamı sağlamayı düşünen ve en fazla 9 işçisi olan kadın girişimcilerimizi, bu projeden yararlanmaya davet ediyorum. Başvuru sırasına göre destek verilecek olması sebebiyle, kadın girişimcilerimizin hızlı hareket etmeleri de önem taşıyor. Projemizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Başkan Erdoğan, üyelerine gidiyor ve dinliyor
Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, üyelerini iş yerlerinde ziyaret ederek dinliyor; sektörlerini...

Haberi Oku