DTO ile Ekonomi:
banner175
DTO, elektronik takograf için sektör temsilcileri ve uzmanları buluşturdu
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kara Ulaştırması Düzenleme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Kerim Cicioğlu, Kara Ulaştırması Düzenleme Genel Müdürlüğü AB Uzmanı Hasan Boz ile Kara Ulaştırması Düzenleme Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Uzmanı Mithat Yıldız, ulaşım sektörü temsilcilerini bilgilendirmek amacıyla, Denizli Ticaret Odası (DTO)’nın davetiyle Denizli’ye geldi. Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi (U-ETDS) ile Sayısal Takograf Bilgilendirme Toplantısı düzenledi. Sektör temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan’ın konuşmasıyla başladı.
 
BAŞKAN ERDOĞAN: “HİZMET AĞIMIZI GENİŞLETTİK”
Konuşmasının başında üyelerinin ihtiyaçlarına yönelik, karşılaştıkları sıkıntıları hızla aşmaları, iş ve işlemlerinin hızlandırılıp kolaylaşması için çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Başkan Erdoğan, “Üyelerimizin ihtiyaç, beklenti ve sıkıntılarını yakından takip edip hızla çare olmaya çalışıyoruz. Denizli Ticaret Odamız, taşımacılık sektörüne yönelik olarak iş makinesi tescil belgesi, K türü taşıma belgelerinin tanzim ve takibinin yanında geçen yıl mayıs ayından itibaren de sayısal takograf olarak bilinen dijital ehliyet işlemleriyle ilgili de hizmet vermeye başladı. 2019’da 7 aylık bir dönemde, 694 sayısal takograf verdik. Bu aydan itibaren de yurtdışı fuar vb. yerlere ürün ve malzeme taşıyacaklar için Ata Karnesi belgelerini vermeye başladık. Odamızdaki iş ve işlemlerinizin, 7 gün 24 saat internetten yapılabilmesi için gerekli online dijital alt yapıyı kurduk. Üyelerimiz artık her türlü bilgi ve belgeye anında ulaşabiliyor; ödemelerini de internet ortamında yapabiliyorlar.” dedi.
 
U-ETDS VE SAYISAL TAKOGRAF VERİ GİRİŞİ UYGULMASININ TARİHİ ERTELENDİ
Başkan Erdoğan, üyelerine bir de müjde verdi. U-ETDS sistemine giriş için açıklanan tarihin 01.01.2021’e; sayısal takograf sistemine veri girişi için verilen tarihin ise yurtdışı taşımalarda 01.01.2021’e, yurt içi taşımalarda da 01.01.2024’e kadar uzatıldığını açıkladı. Sonrasında Denizli İndirim Programı (DİP) ve nasıl faydalanabilecekleri hakkında bilgi vererek konuşmasını tamamladı.
 
CİCİOĞLU: “U-ETDS, EŞYA VE YÜK TAŞIMACILIĞINI ÖLÇÜLEBİLİR HALE GETİRECEK”
Denizli Ticaret Odası’nın ev sahipliği yaparak, kendilerini ulaşım sektörü temsilcileri ile buluşturmasından dolayı Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan’a teşekkür eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kara Ulaştırması Düzenleme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Kerim Cicioğlu ise, “Yolcu taşımacılığı ile ilgili verileri kayıt altına alabiliyoruz. Bu arada, eşya ve yük taşımacılığı ile ilgili sistemi de oturmaya çalışıyoruz. U-ETDS ile, ülkemizde ne kadar taşıma yapıldığını ölçülebilir hale getireceğiz. Sistemin önemi ve nasıl kullanabileceğiniz hakkında ayrıntılı bilgi vereceğiz. Varsa, sorularınızı da cevaplamak için buradayız. Yoğun ilgi göstermeniz ve bizleri sizlerle buluşturması dolayısıyla Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan başta olmak üzere odamızın tüm yetkililerine teşekkür ediyoruz.” dedi.
TOPLANTI, DTO ÜYELERİNİN SORULARININ CEVAPLANDIRILMASIYLA SONA ERDİ
Yapılan konuşmalar sonrasında uzmanlar, UETDS Sistemi ile Sayısal Takograf Sistemi konularında sunumlarını gerçekleştirdi. Sonrasında ise katılımcılar, merak ettikleri konularda sorular yönelterek uzmanlardan bilgi aldı.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Başkan Erdoğan, üyelerine gidiyor ve dinliyor
Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, üyelerini iş yerlerinde ziyaret ederek dinliyor; sektörlerini...

Haberi Oku