DTO ile Ekonomi:
banner175
DTO, İşkur İl Müdürü Işık'ı üyeleriyle buluşturdu

Denizli Ticaret Odası Özel Kalem ve Basın Müdürü Ömer Altıntaş ile birlikte DTO’nun Facebook sayfasındaki canlı yayına katılan Denizli Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın desteklerinden biri olan Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) ile ilgili yeni uygulamayı detaylarıyla anlattı.
“Kısa Çalışma Desteği”nden faydalanma şartlarının esnetildiğini aktaran İl Müdürü Işık, “Bu hem işverenimiz hem de işçimiz açısından önemli bir düzenlemeydi. Bir işçimizin bu destekten yararlanabilmesi için geçmiş 3 yıla ait 450 günlük sigorta priminin yatırılması gerekiyor. Bu, önceden 600 günlük bir süreydi. Son 60 günlük priminin ise kesintisiz olması lazım; önceden bu süre de 120 gündü. Bu iki şart sağlandığında, işverenimiz evraklarını tanzim edip, kurumumuza online olarak internet üzerinden gönderebilir. Biz de teftiş kuruluna gönderiyoruz ve onay sonrasında da ödemesi yapılıyor. Bu ödeneğe başvurabilmek için personel sayısı sınırlaması da yok.” dedi. 
KORONAVİRÜS’TEN ETKİLENEN TÜM SEKTÖRLER BAŞVURABİLİYOR
Ayrıca, istenilen evraklarla ilgili de bilgi veren Işık, “İşverenler, kısa çalışma talep formunu ve kısa çalışma uygulanacak işçi listesini, kurumumuza internet üzerinden imzalı ve kaşeli olarak teslim edecekler. İşletmenin belirtildiği vergi levhası veya işyeri açma ruhsatının fotokopisi de eklenirse, işyerindeki kısmi süreyle azalma veya tamamen kapatılma görüleceğinden, başka bir evraka ihtiyaç duymuyoruz. Büyük şirketler ise, yönetim kurulu kararını ek olarak verebilirler. İptal yazıları veya stokta artma belgeleri de yeterlidir. Kısacası korona virüs olayından etkilendiğini gösteren belgeleri istiyoruz. Destekten yararlanmak için sektör ayrımı da bulunmuyor.” diye konuştu.      
İŞKUR’A, E-POSTA İLE ULAŞMAK ÇOK DAHA HIZLI VE ÇOK KOLAY
Destekten yararlanmak isteyenlerin sayısının çok fazla olması sebebiyle kurumlarında yoğunluk yaşandığını da vurgulayan Işık, vatandaştan bir de ricada bulundu. Bu süreç ortadan kalkıncaya kadar fiziksel mesafenin artırılması gerektiği uyarısını da hatırlatarak, “Soruları olanlar, Alo 170’i arayabilirler; www.iskur.gov.tr internet adresimizi de ziyaret edip kullanabilirler. Ayrıca, İŞKUR Denizli İl Müdürlüğümüz de aranabilir. Personel sayımızı artırdık ancak yoğunluk dolayısıyla yine de zaman zaman kurumumuza ulaşılmayanlar olabilir. O nedenle, mail olarak daha hızlı ve sağlıklı bir cevap alınabilir. Bu konuyla ilgili de personel sayımızı arttık. Bize böyle bir imkân tanıdığı için Denizli Ticaret Odası Başkanımız Sayın Uğur Erdoğan ile ekibine, ilgi gösterdikleri için de vatandaşlarımıza teşekkür ederim.” dedi.
BAŞKAN ERDOĞAN, TEBRİK ETTİ
Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, yayından önce ve sonra biraraya geldiği İŞKUR İl Müdürü Işık’ı, tebrik etti ve üyelerinin sorularına yanıt alması anlamındaki beklentilerini karşılama yönündeki çalışmalarına sağladığı katkıdan dolayı teşekkür etti. Vatandaşa da yoğun ilgisinden dolayı teşekkür eden Başkan Erdoğan, “Faydalı olduğuna inandığım bir uygulamaya imza attık. Gösterilen ilgi de ne kadar önemli ve doğru bir adım attığımızı teyit etme anlamında bizi sevindirdi” dedi.
 

banner209
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Başkan Erdoğan, üyelerine gidiyor ve dinliyor
Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, üyelerini iş yerlerinde ziyaret ederek dinliyor; sektörlerini...

Haberi Oku