DTO ile Ekonomi:
banner175
DTO, tekstil sektöründeki Kobi'lerin enerji verimliliğini ölçecek
DTO ile MMO Denizli Şubesi, enerji verimliliği için harekete geçti. İki sivil toplum kuruluşu, Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi (DTTM) kapsamında güç birliği yaparak, KOBİ’lerde enerji verimliliğini sağlamak için protokol imzaladı. DTTM kapsamında, tekstil sektöründe faaliyet gösteren DTO üyesi KOBİ'lerin enerji verimlilikleri ücretsiz olarak ölçülecek.
DTO’da düzenlenen imza törenine Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, DTO Genel Sekreteri Ali Rıza Tekin, Genel Sekreter Yardımcısı ve Tekstil Mühendisi Dr. Akay Gündoğan, Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi'nin Portekizli Takım Lideri Fernando Merino, Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi Yöneticisi Ayşegül Çivi ile Denizli ABİGEM AŞ Direktörü Sıdıka Arıkan, MMO Denizli Şube Başkanı Prof. Dr. Harun Kemal Öztürk, Odanın Şube Sekreteri Cihan Deligöz, Şube Müdürü Behice Çetinkaya Dilbaz ve Makine Mühendisi Zekai Göksel Parlar katıldı.
BAŞKAN ERDOĞAN: “ENERJİYİ VERİMLİ KULLANMAK, ÇOK ÖNEMLİ!”
Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, imza töreninde yaptığı açıklamada “Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projemiz kapsamındaki ilk iş birliği protokolümüzü, Makine Mühendisleri Odası'nın Denizli Şubesi ile imzaladık. Artan enerji maliyetleri karşısında alınabilecek önemli önemlerden biri, enerjiyi verimli kullanmaktır. Denizli Ticaret Odası olarak, Makine Mühendisleri Odası ile yaptığımız protokol ile tekstil sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lerimizin enerji verimliliklerini ücretsiz olarak analiz edip, kayıp ve kaçaklarını en aza indireceğiz. Ayrıca, enerji verimliliği konusunda üyelerimize eğitimler verecek, bu enerji ölçüm ekipmanların kullanımı hakkında eğitimler düzenleyeceğiz. Hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.
TAKIM LİDERİ MERİNO, DESTEKLERİ İÇİN BAŞKANLARA TEŞEKKÜR ETTİ
DTTM'nin Portekizli Takım Lideri Fernando Merino, elektrik ve doğal gaz fiyatlarındaki artış nedeniyle enerjinin çok daha önemli hale geldiğini belirterek, “Bu iş birliğinin KOBİ’lerimiz için çok yararlı olacağına inanıyorum. Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projemize destekleri için başkanlarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
PROF. DR. ÖZTÜRK: “ENERJİ VERİMLİLİĞİNDEKİ ARTIŞ, ÜLKEMİZ İÇİN ÇOK İYİ”
MMO Denizli Şubesi Başkanı Prof. Dr. Harun Kemal Öztürk ise projenin hem KOBİ’lere hem sanayiciye hem de ülkeye ciddi bir katkı sağlayacağını ifade etti. Prof. Dr. Öztürk, “Enerji fiyatları yükseldiği için bu türdeki maliyetlerini azaltmanın yollarını arayan sanayicilerimiz için bu proje çok önemlidir. Ayrıca, enerji verimliliği ne kadar çok artarsa ülkemiz için o kadar iyi.” dedi.
Yapılan konuşmalar sonrasında Denizli Ticaret Odası Başkanı Erdoğan ile Makine Mühendisleri Denizli Şube Başkanı Prof. Dr. Öztürk, protokolü imzaladı. 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Başkan Erdoğan, üyelerine gidiyor ve dinliyor
Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, üyelerini iş yerlerinde ziyaret ederek dinliyor; sektörlerini...

Haberi Oku