DTO ile Ekonomi:
banner175
DTO ve Pamukkale Kaymakamlığı arasında örnek protokol
DTO’nun Bayramyeri’ndeki hizmet binasında bir araya gelen Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan ile Denizli İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık, Pamukkale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Elif Ceylan ve Pamukkale Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abidin Mutlubaş, Pamukkale İlçesi’nde ikamet eden yardıma muhtaç bireylerin desteklenmesini kapsayan Sosyal Yardım Yararlanıcılarının İstihdamına İlişkin İş Birliği Protokolü'nü imzaladı.
 
İSTİHDAM EDİLEBİLECEK DURUMDAKİ YARDIMA MUHTAÇ VATANDAŞ, İSTERSE MESLEK EDİNİP İŞ GÜCÜNE KATILACAK
 
Bu protokole göre, Pamukkale Kaymakamlığı’ndan sosyal yardım isteyenlerden istenilen şartlara haiz olanlar, bütünleşik sistem üzerinden İŞKUR’un iş ve eleman bulma sistemine kaydedilecek. Vakıf tarafından İŞKUR’a bildirilen kişilerle görüşülerek çalışma alanlarına göre tasnif edilecek ve gerekirse meslek sahibi olmaları için dönem dönem kurslar açılarak nitelikli bireyler haline getirilecekler. Vasıflı olanları ise, yeni eleman arayan ilgili bir işletmeye yönlendirilecek. Bu sırada İŞKUR ile DTO, işverenler ile arasında köprü kurarak işe alınmalarının sağlanması yönünde çalışma yürütecek. Ayrıca, açılan mesleki eğitim kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlerin iletişim mesleki yeterlilik bilgilerini üyeleri ile paylaşarak tam zamanlı işe yerleştirilmeleri konusunda istihdam edilmeleri yönünde çalışacak. Pamukkale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ise bitiminde sınavların olacağı mesleki kurslar düzenleyerek, işsizlerin meslek ve kurs belgesi edinmeleri yönünde destek olacak.
 
BAŞKAN ERDOĞAN: İNSANIMIZI YARDIMA MUHTAÇ OLMAKTAN KURTARMALIYIZ
 
Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, ihtiyaç sahibine sorgusuz sualsiz maddi yardım etmektense öncelikle bir nevi balık tutmayı öğretip çalışıp kazanmaya teşvik edeceklerini, bu sayede vatandaşın gelir elde ederek sosyoekonomik düzeyini de yükseltmeyi amaçladıklarını söyledi. Başkan Erdoğan, “Pamukkale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız, Denizli İŞKUR İl Müdürlüğümüz ve Pamukkale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz ile, Sosyal Yardım Yararlanıcılarının İstihdamına İlişkin İş Birliği Protokolü'müzü odamızda imzaladık. Sosyal yardımların karşılıksız ve sürekli olmasının ortaya çıkarabileceği bağımlılık psikolojisinin yok edilmesi, yardımlardan faydalanmak isteyenlerin üretkenlik, verimlilik ve girişimcilik gibi olumlu duygularının geliştirilmesi amacıyla, ortak bir çalışma yürüteceğiz. Bundan sonra yardım için gelen vatandaşımız, ilk olarak İŞKUR uzmanıyla bir işe yerleştirilmesiyle ilgili görüştürülecek ve özendirilerek çeşitli sektörlerdeki eleman arayan işletmelerimize yönlendirilecek. Önemli bir ilke imza attığımız inanıyorum; örnek olmasını diliyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.
 
KAYMAKAM BULUT, BAŞKAN ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR ETTİ
 
Başta DTO Başkanı Uğur Erdoğan olmak üzere protokolün paydaşlarına hassasiyetleri ve katkılarından dolayı teşekkür eden Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut ise “Sosyal yardım müracaatında bulunan 18-55 yaş arasında çalışma gücüne sahip bireylerin istihdamının sağlanmasını ve Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından işe yönlendirilen işsizlerden iş başvurusuna gidecek veya işe giriş evraklarını yaptıramayacak kadar ekonomik gücü olmayan Pamukkale İlçemizde ikamet eden vatandaşımızın desteklenmesine yönelik önemli bir güç birliği oluşturduk. Denizli Ticaret Odası Başkanımız Sayın Uğur Erdoğan’a bu konudaki desteklerinden ve kamu kurumlarımızla her fırsatta iş birliğine giderek sosyal projelerimize katkı sağlamalarından dolayı teşekkür ediyorum. İşverenlerimizin de aynı hassasiyeti göstereceğine ve daha fazla insanımızı iş sahibi yaparak el birliğiyle yardımcı olacağımıza inanıyorum. Kurumlarımız da ellerinden gelenin en iyisini yapacaklardır. İş gücüne katılan her birey hem toplumumuzu hem de ülkemizi daha güçlü kılacaktır. Hayırlı olsun” diye konuştu.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Başkan Erdoğan, üyelerine gidiyor ve dinliyor
Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, üyelerini iş yerlerinde ziyaret ederek dinliyor; sektörlerini...

Haberi Oku