DTO ile Ekonomi:
banner175
DTO'dan gençlerin hayalini gerçeğe dönüştürecek merkez hizmete girdi
PROGAR, DTO'nun katkılarıyla, Zeytinköy Mahallesi’nde açıldı. Açılışa, Denizli Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Sarıkaya, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Hasan Aracı ile Melek Sözkesen, yönetim kurulu üyeleri Hikmet Alpaslan, Hasan Kocabay, Kemal Tuncer ve Murat Can ile DTO Meclisi üyeleri ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Denizli Genç Girişimciler İl İcra Kurulu Başkanı Sinan Salgar ile Genç Girişimciler İl İcra Kurulu üyeleri katıldı.
 
PROGAR, İLK TOHUM
Açılışta konuşan PROGAR Merkezi kurucularından Sinan Sözkesen, “Burası, ilk tohum. Bu projemizi, Denizli Ticaret Odası ve TOBB Denizli Genç Girişimciler İl İcra Kurulu’nun destekleriyle gerçekleştirdik. Bizim hayal ettiğimizden de güzel oldu. Progar’ın, önce Denizli sonra da Türkiye’ye yayılmasını diliyorum.” diye konuştu.
 
İLK FİKİRLERİ HAYAT BULDU
Süleyman Sözkesen de, genç girişimci olarak bireyselliğin değil kolektifliğin verim sağladığını düşünerek yola çıktıklarını belirterek, projelerini destekleyen Denizli Ticaret Odası ile TOBB Denizli Genç Girişimciler İl İcra Kurulu’na teşekkür etti.
 
HER ŞEY HAYAL ETMEKLE BAŞLIYOR
TOBB Denizli Genç Girişimciler İl İcra Kurulu Önceki Dönem Başkanı Civan Sözkesen ise, fikrin kendilerine geldiğinde heyecanlandıklarını belirterek, “Önümüzdeki yıllarda bu tarz merkezlerin ekonominin itici güçleri olacağına inanıyoruz. İş dünyasında her şey takım çalışmasına dayanıyor. Progar’ın kuruluş vizyonu da bu! Farklı alanlarda uzman olmuş insanların bir araya gelip, ortaya farklı bir şeyler çıkarması için bu merkezimizde üç tane oda tasarladık... Bunların ilki hayal odası. Çünkü, her şey hayal etmekle başlıyor ama o hayalleri de somut ticari fikre dönüştürebilmek önemli. O yüzden bu odada oluşturduğumuz vizyon, hayallerin somut fikre dönüşmesi oldu. İkinci odaya ise somut fikri gerçeğe dönüştürmek ve iş planlarını hazırlanmak için geliştirme odası dedik. İşi geliştirmeyle de kalmayıp anlatmak için seminer odasını tasarladık. Böylece konsept bir çalışma merkezi ortaya çıktı. Burası bir örnek; bu tür merkezlerin hızla artacağını düşünüyoruz.” dedi.
 
DENİZLİ VE ÜLKE EKONOMİSİNE KATMA DEĞER SAĞLAYACAKTIR
TOBB Denizli Genç Girişimciler İl İcra Kurulu Başkanı Sinan Salgar da, merkezin, genç girişimcilerin fikirlerini paylaştığı, projelendirip üretime geçirdiği bir yer olacağını belirterek, böylelikle Denizli ve Türkiye ekonomisine katma değer sağlamayı hedeflediklerini söyledi. DTO başta olmak üzere katkı sağlayan ve emeği geçenlere teşekkür etti.
 
DTO BAŞKANI UĞUR ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR ETTİLER
Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Melek Sözkesen ise şunları söyledi: “Öncelikle projeyi, Denizli Ticaret Odası’na getirdiğiniz için teşekkür ediyorum. Burası bizi çok heyecanlandıran bir yer. Burası, tamamen hayal gücünüzü kullanacağınız, tasarlayacağınız ve ‘buldum’ dediğinizde melek yatırımcılara gelip, ‘Bunu hayata geçirebilir miyiz? Denizli ve ülke ekonomisine katma değerli ürün haline getirip birlikte bir şey yapabilir miyiz?’ diyeceğimiz yer; Denizli’deki dinamiklerin birlikte, kolektif çalışacağı tek yer. Amacımız bu sayede farkındalık yaratmak. Her binanın bodrum, çatı katlarını, atıl alanını yani kullanmadığımız yerlerini icat çıkaracak yerlere dönüştürelim ki, sonunda biz ve ülkemiz kazansın. Bizim yeni şeyler söylememiz lazım. Yeni şeyler söylememiz için de ilk durak noktalarından biri burası. Şehrimizdeki girişimcilere böyle farklı bir imkânı tanıyan bu yerin kurulmasında her kimin emek ve katkısı varsa, ayrıca gençlerimizin ilk fikirlerinin hayat bulmasında destekleriyle önlerini açan DTO Başkanımız Sayın Uğur Erdoğan ile yönetim kurulumuza, gençlerimiz ve TOBB Denizli Genç Girişimciler İl İcra Kurulumuzun üyeleri adına teşekkür ederim. Burayı dururken değil, kullanırken eskitelim.”
 
HAYAL ET, GELİŞTİR VE ANLAT
Konuşmaların ardından DTO Meclis Başkanı Sarıkaya, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sözkesen ile Aracı, DTO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri tarafından açılış için hazırlanan ve yeni bir fikri temsil eden balonların patlatılmasıyla, Denizli’de bir ilk olan merkez açıldı. PROGAR ile Denizli’de inovasyon ve girişimcilik konularında farkındalığın artırılması, kolektif bilinç ve ortak çalışma alanlarıyla fikirlerin ticari ürüne dönüştürme sürecinin hızlandırılması, sürdürülebilir kalkınma hedefleri için projelerin gelişiminin sağlanması, girişim fikirlerine ve teknoloji bazlı projelere finansal destek sağlanması ile girişimcilerin doğru yatırımcılarla buluşturulması hedefleniyor. Merkezde Hayal Odası, Geliştirme Odası ve Seminer Odası adı altında 3 farklı mekan bulunuyor.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Başkan Erdoğan, üyelerine gidiyor ve dinliyor
Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, üyelerini iş yerlerinde ziyaret ederek dinliyor; sektörlerini...

Haberi Oku