DTO ile Ekonomi:
banner175
DTO'dan inşaat sektörünü hareketlendirecek kampanya
DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Başkan Yardımcısı Melek Sözkesen, Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim Şenel ile Hikmet Alpaslan, Meclis Üyeleri Erol Kaya, Mehmet Oğuzhan Şahan, Metin Karaman ve Mutlu Başaran, DTO 3. Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Demirayak, komite üyesi Tayyip Yolcu ile Akbank Denizli Şubesi Müdürü Nihan Sicimli, Halkbank Denizli Bölge Ticari Kobi Pazarlama Bölümü Yöneticisi İlker Tekin, Halkbank Denizli Bölge Bireysel Pazarlama Bölümü Müdürü Nesrin Fırat, Yapı Kredi Bankası Saraylar Şubesi Müdürü Ayşegül İrimağzı, Kuveyt Türk Sanayi Şubesi Müdürü Muhammet Sıddık Erdal ve Türkiye Finans Denizli Şubesi Müdürü Adnan Aşağıçay’ın katılımıyla, Denizli Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda kampanyanın tanıtımı için basın toplantısı düzenledi.
 
DENİZLİ’MİZDEKİ KONUT STOĞUNUN HALKA ARZINI HIZLANDIRMAK İSTİYORUZ
Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, konuşmasının başlangıcında, inşaat sektöründeki üyelerinin, alım satımlarda yaşadığı sorunları azaltmak, bürokratik işlemleri daha hızlı aşmak ve sektörün iş hacmi ile verimliliğini artırmak için çok önemli bir kampanya başlattıklarını vurguladı. Başkan Erdoğan, “Denizli’mizde bugün itibarıyla tamamlanmış veya tamamlanmakta olan, satışa hazır bekleyen yaklaşık 3.000 konut var. Oda olarak, şehrimizde oluşan konut stokunun eritilmesine yönelik bir fikirle yola çıktık. İkame amaçlı konut üreten inşaat müteahhitlerinin bulunduğu 3’üncü Meslek Komitemiz ile yönetim kurulumuzun uhdesinde, 4 ay boyunca yoğun bir çalışma gerçekleştirdik. Buradaki temel hedef, yüksek faiz oranlarından kaynaklanan satışlardaki azalmaya, çare olmak… Fizibilite çalışmamızda gördük ki, acil nakit ihtiyacı duyan müteahhitlerimiz, uygun faiz oranı bulması durumunda, konut isteyen alıcılar ile ilimizde faaliyet gösteren banka ve finans kuruluşları arasında bir koordinasyon sağlayarak çözüm üretebiliyor. Bu arada, piyasadaki güncel oranlar yerine, makul oranları sağlayarak, aradaki farkın müteahhit firma ve bankalar arasındaki anlaşmalar ile giderilebileceğini de tespit ettik. Bu konuda bankaların temsilcileri ile birebir görüşmeler gerçekleştirdik ve bazı bankalarımızla iş birliğine gittik.” dedi.
 
0,98’DEN BAŞLAYAN ORANLARLA KONUT ALINABİLECEK
Başkan Erdoğan, kampanyada, Denizli Ticaret Odası’nın herhangi bir kefilliği ya da taahhüdünün olmadığına da dikkat çekti. Erdoğan, “Kampanyamız, elinde 5 adet satılık konut bulunan müteahhit ile 500 tane satılık konutu bulunan müteahhidin aynı kefede yer alabileceği bir çalışmadır. Konut alacak vatandaşlar, dilediği müteahhit firmaya başvurarak kampanyamıza destek veren ilgili banka ve finans kuruluşları iş birliğiyle, 0.98’den başlayan oranlar ile kredi kullanımı şansı elde edebilecek. Ancak, satış ile ilgili şartlar alıcı ve satıcı arasındaki anlaşmayla belirlenecek! Bu noktada, DTO ile kampanyamıza katkı sağlayan ilgili bankaların müdahalesi söz konusu olmayacak. Kampanyamızın tanıtımı için, kentimizin çeşitli yerlerine odamızın girişinde de gördüğünüz afişlerimiz asılmaya başlandı. Ayrıca bilboardlarda, halk otobüslerinin içleri ile arkalarında ilanlarımız olacak. Odamızın web sayfası ile sosyal medya hesapları gibi internetteki iletişim noktalarından, halkımız bilgilendirilecek. Yazılı, görsel ve işitsel medyamızda kullanılacak ilanlar ile daha geniş kitlelere ulaşılacak. Kampanyamıza katılan firmaların konutlarına ise, kampanyaya dair bez brandalar asılacak. Kampanyamız sayesinde, ilimizde stok halinde bekleyen konutların %10’luk kısmının satışına bile yol açabilmek, bizim açımızdan başarı olacaktır. Zira böyle bir oran, piyasalara 120 milyon TL’lik bir finansal hareketlilik getirecektir.” diye konuştu.
 
DTO BAŞKANI ERDOĞAN, KAMPANYAYA KATILAN KURULUŞLARA TEŞEKKÜR ETTİ
Denizli Ticaret Odası olarak çalışmaya başladıklarında, 21 ayrı banka ve finans kuruluşu ile görüştüklerini de dile getiren Erdoğan, “Bu bankalardan Akbank, Halkbank, Yapıkredi, Kuveyt Türk ve Türkiye Finans, ortak bir protokole imza atarak kampanyamızda yer aldılar. Kendilerine, bu önemli destekleri için şehrim ve sektörüm adına teşekkür eder, kampanyamızın Denizli’mize ve sektörümüze fayda getirmesini dilerim.” dedi.
 
Basın mensuplarının büyük ilgi gösterdiği toplantı, hizmet binası önünde çektirilen günün anısına fotoğrafla sona erdi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Başkan Erdoğan, üyelerine gidiyor ve dinliyor
Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, üyelerini iş yerlerinde ziyaret ederek dinliyor; sektörlerini...

Haberi Oku